ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Πολιτισμός

Η τεχνητή νοημοσύνη ζωντανεύει τον Vincent Van Gogh στο Musée d’Orsay

todayFebruary 26, 2024

Background

Εάν παρακολουθήσετε την έκθεση «Van Gogh in Auvers-sur-Oise» στο Musée d’Orsay, στο Παρίσι, μπορείτε να περάσετε χρόνο με το «Hello Vincent», ένα έργο παραγωγής Τεχνητής Νοημοσύνης που επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν «μία μοναδική, εξατομικευμένη συνάντηση» με τον «ίδιο» τον Vincent Van Gogh.

Σύμφωνα με το CBS Sunday Morning, το «Hello Vincent» επιτρέπει στους επισκέπτες του μουσείου να συνομιλούν με τον Van Gogh και να του κάνουν ερωτήσεις. Οι απαντήσεις του βασίζονται σε ένα σώμα 900 επιστολών όπου ο Van Gogh μιλά για τη ζωή και το έργο του. Και προφανώς «όσες περισσότερες ερωτήσεις κάνετε, τόσο περισσότερο μαθαίνει και βελτιώνεται η τεχνητή νοημοσύνη».

Το έργο «Hello Vincent» αναπτύχθηκε από την Jumbo Mana, μια startup που ειδικεύεται στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη που ζωντανεύει τους χαρακτήρες.

Διαβάστε επίσης: Πώς ο Vincent van Gogh ενέπνευσε μια από τις πιο κλασικές σκηνές του Stanley Kubrick

Χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο συνδεδεμένο σε ένα διαδραστικό τερματικό, οι άνθρωποι μπορούν ακόμη και να συνομιλήσουν με τον καλλιτέχνη την ώρα που φαίνεται να ζωγραφίζει τον διάσημο πίνακά του «Σιταροχώραφο με κοράκια».

Σε έναν φιλόδοξο συνδυασμό τέχνης και τεχνητής νοημοσύνης, το «Hello Vincent» άνοιξε νέες πόρτες για να γνωρίσετε τη ζωή και τις σκέψεις του Vincent Van Gogh, μιας από τις πιο αξιοσέβαστες φιγούρες στην ιστορία της δυτικής τέχνης.

Αυτό το καινοτόμο έργο, που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να «ζωντανέψει» την περσόνα του ζωγράφου, αξιοποιώντας εκτενώς τα γράμματα και τα έργα του για την προσομοίωση συνομιλιών, επιτρέπει στους επισκέπτες του μουσείου να αλληλεπιδρούν με μια ψηφιακή μετενσάρκωση του καλλιτέχνη.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%