AD
ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Η επίδραση της μουσικής στην ψυχολογία μας | in.gr

todayMay 28, 2024

Background

Η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας. Δεν υπάρχει μέρα που να μην ακούσουμε έστω και λίγη ενώ κάθε μεγάλη μας στιγμή συνήθως έχει και το δικό της soundtrack.

Εάν το καλοσκεφτούμε, το ίδιο ισχύει και για τις πιο μικρές, τις καθημερινές στιγμές, όπως η διαδρομή προς και από την δουλειά με τα ακουστικά μας, η συγκεκριμένη playlist που επιλέγουμε για το γυμναστήριο, για τις καλοκαιρινές βόλτες στα σοκάκια της πόλης, η μουσική που ακούμε μόνοι ή με παρέα όταν ξυπνάμε το πρωί.

Κι ενώ οι λόγοι ή οι περιστάσεις που ακούμε μουσική είναι πολλές, τα πολλά της οφέλη αποτελούν τον κοινό παρανομαστή σε όλες.

Μας γεμίζει χαρά

Σίγουρα έχετε αισθανθεί πιο χαρούμενοι, γεμάτοι ενέργεια και αισιοδοξία αφού ακούσετε το αγαπημένο σας κομμάτι. Και δεν είστε μόνο εσείς, αφού έρευνα δείχνει ότι η ακρόαση μουσικής μπορεί να συμβάλλει στην τόνωση της ευτυχίας, της διάθεσης και της υποκειμενικής ευεξίας με διάφορους τρόπους.

Βοηθά στην ενίσχυση των κοινωνικών συνδέσεων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια κοινών μουσικών εμπειριών, όπως οι συναυλίες, που το καλοκαίρι πληθαίνουν ενώ ο συνδυασμός της μουσικής με χορό και κίνηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και της ευεξίας.

Για να τα συνδυάσετε ελάτε, λοιπόν, στα MAD VIDEO MUSIC AWARDS 2024 από την ΔΕΗ, το μεγαλύτερο διήμερο, καλοκαιρινό party με βραβεύσεις με απονεμητές-έκπληξη και αγαπημένους καλλιτέχνες με εντυπωσιακά live acts, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, καθώς και με all day events, games, street art, food court, workshops & talks και μία μεγάλη MAD pop συναυλία στο VMA VILLAGE FESTIVAL από την ΔΕΗ, από την Τρίτη 18 Ιουνίου! Η είσοδος στο MAD VMA VILLAGE FESTIVAL από την ΔΕΗ είναι δωρεάν!

Κλείστε τώρα τη θέση σας και ζήστε από κοντά τη μοναδική MAD VIDEO MUSIC AWARDS 2024 από την ΔΕΗ εμπειρία!

Η προπώληση των εισιτηρίων για τη βραδιά της απονομής έχει ήδη ξεκινήσει στο www.videomusicawards.gr

Η μουσική μας χαλαρώνει

Έχει προταθεί εδώ και καιρό ότι η μουσική μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ή τη διαχείριση του στρες και η επιστήμη το επιβεβαιώνει.

Οι άνθρωποι που ακούν μουσική, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, τείνουν να επανέρχονται και να ξεπερνούν πιο γρήγορα ένα στρεσογόνο παράγοντα.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η μουσική υψηλής συχνότητας οδηγεί στη μεγαλύτερη ανακούφιση από το στρες, μειώνοντας την κορτιζόλη και αυξάνοντας τα επίπεδα ωκυτοκίνης, χαρίζοντας μας καλή διάθεση.

Αποδίδουμε καλύτερα με μουσική

Θα έχετε ακούσει ότι ορισμένοι άνθρωποι δουλεύουν καλύτερα με μουσική. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η μουσική υπόκρουση μπορεί να βοηθήσει τον ακροατή που είναι κυρίως επικεντρωμένος σε άλλη δραστηριότητα, να αποδώσει καλύτερα, ειδικά εάν πρόκειται για γνωστική εργασία.

Μάλιστα, σε έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι η χαρούμενη μουσική με γρήγορο τέμπο συνδέεται με βελτιώσεις στην ταχύτητα επεξεργασίας, ενώ τόσο τα χαρούμενα όσο και τα πιο θλιβερά τραγούδια μπορεί να ενισχύσουν την μνήμη του ακροατή.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%