ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Euro 2024: Για πρώτη φορά φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες | in.gr

todayMay 1, 2024

Background

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τη διοργάνωση του Euro 2024 και η UEFA πήρε μια απόφαση που θα περάσει στην ιστορία αφού για πρώτη φορά σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού θα υπάρχουν φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες.

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι τουαλέτες σε ένα γήπεδο ή σε ένα μαγαζί είναι χωρισμένες σε αντρικές γυναικείες. Όσοι, όμως, ταξιδέψουν στη Γερμανία για να παρακολουθήσουν αγώνες του Euro 2024 θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα αφού θα υπάρχουν τουαλέτες και για όσους… δεν προσδιορίζονται ως άντρες ή ως γυναίκες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι τουαλέτες των γηπέδων θα χωρίζονται πλέον σε αντρικές, γυναικείες και ουδέτερες προκειμένου να εξυπηρετούνται άτομα της LGBTQ+ τα οποία δεν αυτοκαθορίζονται δυαδικά.

Αυτή είναι η απόφαση που πήρε η UEFA θέλοντας να δώσει και αυτή την επιλογή σε άτομα της LGBTQ+ κοινότητας, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

«Θέλουμε να αποτρέψουμε και να καταπολεμήσουμε όλες τις μορφές διακρίσεων και να διασφαλίσουμε ότι προστατεύονται τα δικαιώματα όλων. Το Euro 2024 γιορτάζει τη διαφορετικότητα και την ένταξη, διασφαλίζοντας ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες, οι κοινότητες και οι μειονότητες μπορούν να είναι μέρος της.

Μέσα στα γήπεδα θα υπάρχουν τουαλέτες ουδέτερου φύλου, ως μέρος του γεγονότος ότι το Euro 2024 περιλαμβάνει ταυτότητες και εκφράσεις φύλου σε ένα φάσμα που δεν περιορίζεται στη δυαδική έννοια», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της UEFA.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%