ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Jenny Fragouli Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσίαση του νέου μας τραγουδιού Like the wind αλλά και για τα υπέροχα σχόλια σας για την ερμηνεία μου. Να είστε όλοι καλά!!! Μαρια Σπηλιωτοπουλου Ιούλια Καραπατάκη - τακούνια για καρφιά Φιλια από Πάτρα ! Μαρία Γιώργος Ιωάννα Σπύρος και Θενια που κοιμάται ! Μαρια Σπηλιωτοπουλου Τακούνια για καρφιά Φιλία από Πάτρα ! Ιούλια Καραπατάκη - τακούνια για καρφιά. Φιλία από Πάτρα Ιωάννα Σπύρος Μαρία Γιώργος και θενια !

Πολιτισμός

«Είναι μια φονική μηχανή»: Ο serial killer Ρόντι Αλκάλα με IQ 170 που ακόμα τρομάζει τις ΗΠΑ | in.gr

today26 Σεπτεμβρίου, 2024

Background

Είναι το έτος 1978 και το τηλεπαιχνίδι «The Dating Game» ζει μια από τις χρυσές του περιόδους στις ΗΠΑ. Στο επεισόδιο η νεαρή Σέριλ πρέπει, χωρίς να τους βλέπει, να διαλέξει έναν από τους τρεις άντρες που βρίσκονται πίσω από έναν τοίχο. Μεγάλος νικητής είναι ο 35χρονος Ρόντι «επιτυχημένος φωτογράφος, που του αρέσουν οι μηχανές και οι πτώσεις με αλεξίπτοτο». Το ραντεβού, ωστόσο, δεν θα γίνει ποτέ, καθώς όταν τον γνώρισε τον Ρόντι από κοντά τον θεώρησε «ανατριχιαστικό». Η Σέριλ αποδείχθηκε πολύ τυχερή. Ο Ρόντι Αλκάλα είχε ήδη δολοφονήσει δύο γυναίκες έως τότε.

Στην συγκεκριμένη ιστορία από το τηλεπαιχνίδι «The Dating Game», αλλά και την αιματηρή πορεία του Ρόντνι Αλκάλα μας μεταφέρει η ταινία «Ραντεβού με έναν Serial Killer» και μας βάζει στον κόσμο ενός δολοφόνου με IQ 170, που οι Αρχές πιθανολογούν ότι δολοφόνησε περισσότερες από 100 γυναίκες.

Πανέξυπνος και αντικοινωνικός

Γεννημένος το 1943 στο Τέξας, τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν ειδυλλιακά. Στα 7 του μετακόμισαν οικογενειακός στο Μεξικό, τρία χρόνια αργότερα ο πατέρας του τους εγκατέλειψε και τελικά το 1954 επέστρεψε με τη μητέρα του στις ΗΠΑ και στο Λος Άντζελες. Ωστόσο ο Ρόντνι Αλκάλα αποδείχθηκε χαρισματικός μαθητής, καταφέρνοντας να τελειώσει το σχολείο ως πρώτος της τάξης του. Στα 17 του χρόνια σε μια απροσδόκητη κίνηση θα καταταγεί στο στρατό, αλλά θα μείνει μόνο τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τα αρχεία του διοικητή του ο Αλκάλα ήταν χειριστικός, εκδικητικός και ανυπάκουος, ενώ τιμωρήθηκε για επιθέσεις εναντίον νεαρών γυναικών. Μετά από έναν νευρικό κλονισμό το 1954, απολύθηκε από τον στρατό για ιατρικούς λόγους και αποφάσισε να ασχοληθεί με την τέχνη.

Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο UCLA, παρακολούθησε μαθήματα κινηματογράφου με καθηγητή τον Ρόμαν Πολάνσκι στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και τελικά αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φωτογραφία. Τότε ήταν που ξεκίνησε και την πορεία του στον κόσμο της κακοποίησης.

Το 1968 στο Λος Άντζελες βιάζει και αφήνει σε κώμα ένα 8χρονο κορίτσι, ωστόσο καταφέρνει να ξεφύγει από τις Αρχές. Μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και αλλάζει το όνομά του σε Τζον Μπέργκερ. Στο «Μεγάλο Μήλο» θα έρθει και κάνει και την πρώτη του δολοφονία το 1971: θύμα του η 23χρονη Κορνίλια Κρίλεϊ, την οποία θα βιάσει και θα πνίξει μέσα στο διαμέρισμά της – η υπόθεση διελευκάνθηκε το 2011. Η αιματηρή του ποιρεία μόλις είχε ξεκινήσει.

Η παράνοια του δικαστικού συστήματος

Το 1972 ο Ρόντνι Αλκάλα θα πέσει στα χέρια της αστυνομίας και θα καταδικαστεί για κακοποίηση ανηλίκου και απόπειρα δολοφονίας. Ωστόσο, χάρη σε κάτι παραθυράκια που βρήκαν οι δικηγόροι του, 17 μήνες αργότερα θα αφεθεί ελεύθερος, για να συλληφθεί ξανά δύο μήνες αργότερα για επίθεση σε ένα 13χρονο κορίτσι, για να αφεθεί ξανά ελεύθερος το 1976. Και τότε ξεκινάει η κόλαση.

Από το 1977 και για τα επόμενα δύο χρόνια θα βιάσει και δολοφονήσει πέντε γυναίκες (τουλάχιστον τα εγκλήματα που κατάφεραν να αποδείξουν οι Αρχές), αλλά ως φωτογράφος θα βρεθούν στην κατοχή του περισσότερες από 1.000 εικόνες με νεαρές γυναίκες και αγόρια σε ερωτικές και προκλητικές πόζες.

Μία από τις τελευταίες του φωτογραφίες μέσα στη φυλακή, το 2015.

Η δολοφονία της 12χρονης Ρόμπιν Κριστίν Σαμσόε τον Ιούνιο του 1979 ήταν αυτή που θα τον οδηγήσει στα χέρια της αστυνομίας. Στη δίκη θα επιλέξει να μην έχει δικηγόρο και να υπερασπιστή ο ίδιος τον εαυτό του, δίνοντας ένα μοναδικό σόου. Ωστόσο το 1980 καταδικάζεται σε θάνατο, αλλά η δίκη κρίνεται άκυρη χάρη σε ένα «παραθυράκι» του συστήματος. Έξι χρόνια αργότερα, κρίνεται και πάλι ένοχος. Καταδικάζεται ξανά σε θάνατο. Ωστόσο ο Ρόντνι Αλκάλα δεν θα κάτσει ποτέ στην ηλεκτρική καρέκλα, ούτε θα θανατωθεί με ένεση – θα μείνει για πάντα μέσα στη φυλακή, όπου θα αφήσει και την  τελευταία του πνοή το 2021. Σε αυτό το διάστημα είχε κριθεί ένοχος για ακόμα τρεις φόνους.

Η ταινία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της  Άννα Κέντρικ, την οποία βρίσκουμε και στον πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον Ντάνιελ Ζοβάτο.

Λίγα λόγια για την ταινία

Το φιλμ  «Ραντεβού με έναν Serial Killer», που βγήκε στις ελληνικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα, ασχολείται με την ιστορία του Ρόντνι Αλκάλα, ο οποίος το 1978, παρά το γεγονός πως εν αγνοία όλων ήταν δολοφόνος, αποφασίζει να πάρει μέρος στην εκπομπή «The Dating Game» ώστε να κερδίσει ένα ραντεβού με κάποια εργένισσα.

Η ταινία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της  Άννα Κέντρικ, την οποία βρίσκουμε και στον πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον Ντάνιελ Ζοβάτο. «Το φιλμ χρησιμοποιεί μια απίστευτη αληθινή ιστορία ως βάση για να εξετάση τον συστημικό μισογυνισμό και τη βία εναντίον των γυναικών» σύμφωνα με το Rotten Tomatoes, το οποίο του έδωσε βαθμολογία 7.8 στα 10.

//Εισιτήρια για την ταινία θα βρείτε εδώ.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: admin

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%
Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner