AD
ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Είναι δραστήριοι, χωρίς να κουράζονται ποτέ – Οι 5 συνήθειες των… ασταμάτητων ανθρώπων | in.gr

todayJune 11, 2024

Background

Η μέρα ανέκαθεν είχε 24 ώρες, ο σύγχρονος τρόπος ζωής όμως με τις συσσώρευση όλο και περισσότερων υποχρεώσεων, έχει συρρικνώσει τον χρόνο. Αποτέλεσμα αυτού είναι όλοι μας να «παλεύουμε» να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας για να φέρουμε σε πέρας τα καθήκοντα που αναλαμβάνουμε. Στο τέλος της ημέρα, όμως, καταλήγουμε εξουθενωμένοι.

Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι εκείνοι που έχουν καταφέρει να βρουν το μυστικό της επιτυχίας για τη διαχείριση του χρόνου τους και να γίνουν ασυναγώνιστα παραγωγικοί.

Έχουν διαμορφώσει το πρόγραμμα της ζωής τους με τέτοιο τρόπο που τους επιτρέπει να «εργάζονται» ακούραστα διεκπεραιώνοντας σχεδόν όλες τις υποχρεώσεις τους τη στιγμή που χρειάζεται.

Πρόκειται για πέντε συνήθειες που πραγματικά «λειτουργούν». Ωστόσο, κάποιος που θέλει να πετύχει τη μέγιστη αποδοτικότητα θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει πιστά αυτές τις συνήθειες, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με έναν καλό προγραμματισμό.

Η λίστα με τις συνήθειες των ανθρώπων που δεν κουράζονται ποτέ

Διοχετεύουν την ενέργεια εκεί που πρέπει

Από το πρώτο χτύπημα του ξυπνητηριού μέχρι να ξαπλώσουμε το βράδυ, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας χρειάζονται την ενέργειά μας για να μπουν σε μια σειρά. Οι άνθρωποι που σπάνια κουράζονται έχουν φτιάξει έναν μηχανισμό, ώστε να διοχετεύουν την ενέργειά τους μόνο σε όσα θεωρούν απαραίτητα, αποφεύγοντας έτσι να τη σπαταλούν σε ανώφελες καταστάσεις.

Πρόγραμμα, πρόγραμμα και πάλι… πρόγραμμα

Αν κρατάς ημερολόγιο και σχεδιάζεις αποβραδίς την ημέρα σου, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Αν πάλι όχι, τότε πρέπει να αλλάξεις γραμμή πλεύσης. Έχοντας τα πάντα προγραμματισμένα και ξεκάθαρα στο μυαλό σου, γλιτώνεις χρόνο, ενέργεια και κούραση. Κινείσαι σύμφωνα με το πλάνο σου, το οποίο έχεις φτιάξει μετά από μελέτη θέτοντας προτεραιότητες, συνεπώς δεν χρειάζεται να αναλώνεσαι και να χάνεις τον χρόνο σου.

Προγραμματισμένα και τακτικά check ups

Ένα ακόμα πράγμα που υπάρχει στη λίστα τους είναι τα προγραμματισμένα ραντεβού τους στους γιατρούς. Είτε είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης είτε είναι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, γνωρίζουν πάντοτε πότε πρέπει να κάνουν τις προγραμματισμένες τους εξετάσεις, χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν τελευταία στιγμή ψάχνοντας να βρουν ραντεβού και χωρίς να χρειάζεται να έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενα γεγονότα, αφού η πρόληψη είναι πάντοτε ο καλύτερος τρόπος φροντίδας της υγείας μας.

Εκμεταλλεύονται την κάθε ημέρα

Καμία ημέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη και ό,τι έγινε χθες δεν πρέπει να επηρεάζει το σήμερα. Κάθε ημέρα είναι ξεχωριστή και πρέπει να τη ζούμε, κάνοντας όσα μας αρέσουν. Από μια απλή βόλτα στη γειτονιά και τη δοκιμή ενός νέου φαγητού σε ένα καινούργιο εστιατόριο, έως την παρακολούθηση μιας ταινίας που θα μας προκαλέσει όμορφα συναισθήματα σε θερινό σινεμά. Όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία δεν αφήνουν τις ημέρες να κυλούν ανεκμετάλλευτες και προσπαθούν να ζουν τη στιγμή, γεμίζοντας εμπειρίες και δημιουργώντας αναμνήσεις.

Η σημασία της λέξης «ευχαριστώ»

Μπορεί σε θεωρητικό επίπεδο όλοι να μιλάμε για τη σημασία της ευγνωμοσύνης, όμως το σημαντικό είναι να τη νιώθουμε και να ευχαριστούμε καθημερινά για όσα έχουμε στη ζωή μας, χωρίς να τη συγκρίνουμε με τη ζωή άλλων. Είναι ανώφελο να παραπονιόμαστε συνεχώς. Μόνο οφέλη μπορούμε να έχουμε εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας και έχοντας θετική στάση για τη ζωή.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%