Listeners:
Top listeners:
Simple Radio
Simple Radio Greek Greek Edition
Ένα σπάνιο και μυστηριώδες διαμαντένιο κολιέ, που φέρει πιθανές συνδέσεις με το σκάνδαλο που έπληξε τη φήμη της Μαρίας Αντουανέτας και συνέβαλε στην πτώση της, πωλήθηκε για το εντυπωσιακό ποσό των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων (3,8 εκατομμύρια λίρες) σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη.
Το κόσμημα του 18ου αιώνα, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 300 διαμάντια, εκτιμήθηκε ότι θα πουληθεί για 1,8 έως 2,8 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η τελική τιμή ξεπέρασε τις προσδοκίες, φτάνοντας τα 4,81 εκατομμύρια δολάρια, μετά από εντυπωσιακές προσφορές.
https://www.instagram.com/p/DAY_jbTu1IK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Η δημοπρασία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πώλησης των «Royal and Noble Jewels» από τον οίκο Sotheby’s, παρουσίασε το εντυπωσιακό κόσμημα ως ένα ένα κομμάτι ιστορίας.
Σύμφωνα με τον Andrés White Correal, πρόεδρο του τμήματος κοσμημάτων του Sotheby’s, η άγνωστη αγοραστής, που συμμετείχε μέσω τηλεφώνου στη δημοπρασία, φαινόταν εξαιρετικά ενθουσιασμένη και αποφασισμένη να κερδίσει το περιδέραιο.
https://www.instagram.com/p/DASDZ37TNlw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Το κολιέ, που αποτελείται από τρεις σειρές διαμαντιών με «φούντα» σε κάθε άκρο, είχε εκτεθεί για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια, αφού είχε βγει από μια ιδιωτική ασιατική συλλογή.
Ο οίκος δημοπρασιών ανέφερε ότι το κόσμημα πιθανότατα δημιουργήθηκε στη δεκαετία πριν από τη Γαλλική Επανάσταση, και ανήκε σε εξέχουσες οικογένειες, όπως οι Μαρκήσιοι του Anglesey. Το περιδέραιο φορέθηκε σε σημαντικές βασιλικές εκδηλώσεις, όπως στη στέψη του Βασιλιά Γεωργίου VI το 1937 και στην στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ το 1953.
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της ιστορίας αυτού του κολιέ είναι η πιθανή σύνδεσή του με το διάσημο σκάνδαλο του διαμαντένιου κολιέ, το οποίο ταρακούνησε τη Γαλλία τη δεκαετία του 1780.
Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρέθηκε η Μαρία Αντουανέτα, η οποία κατηγορήθηκε άδικα για την απόκτηση ενός πανάκριβου κολιέ, που είχε κλαπεί από μια γυναίκα ονόματι Jeanne de la Motte.
Παρόλο που η Μαρία Αντουανέτα δεν είχε καμία εμπλοκή στην απάτη, το σκάνδαλο πυροδότησε την οργή του λαού, ενισχύοντας τη δυσαρέσκεια που οδήγησε στην επανάσταση του 1789.
Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Written by: Ομάδα Σύνταξης
2 instagram απάτη γαλλία γυναίκα δημοπρασία εκδηλώσεις που πτώση σειρές φήμη
Καθημερινά 14:00-17:00
close
Post comments (0)