ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Πολιτισμός

Αυξήθηκαν οι επιθέσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ | in.gr

todayMay 16, 2024

Background

Λιγότερες διακρίσεις αλλά περισσότερες σωματικές ή σεξουαλικές επιθέσεις σε σχέση με πριν από τρία χρόνια αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όπως προκύπτει από ευρεία δημοσκόπηση που διενήργησε ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, στην Ελλάδα οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού τους προσανατολισμού είναι υψηλότερες από τον μέσο όρο των 27 κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το 54% δήλωσε πως παρενοχλήθηκε τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο χρόνο

Βάσει της έρευνας, μόλις 35% των ερωτωμένων από τη χώρα μας δηλώνει ανοιχτό σε σχέση με τη σεξουαλική του ταυτότητα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με ποσοστό 51% στην Ευρώπη των 27.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν οι μισοί ερωτώμενοι (45%) είπαν πως έπεσαν θύματα διακρίσεων έστω για μία φορά κατά τη διάρκεια του 2023 σε καφέ, εστιατόρια, νοσοκομεία, εμπορικά καταστήματα, εργασιακό περιβάλλον και αλλού στην Ελλάδα έναντι 37% στα άλλα κράτη της ΕΕ.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία σε σχέση με τις επιθέσεις σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας: το 54% δήλωσε πως παρενοχλήθηκε τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο χρόνο ενώ 7 στους 10 συμμετέχοντες από την Ελλάδα υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο υπέστησαν εκφοβισμό, χλευασμό, πειράγματα, προσβολές ή απειλές επειδή είναι LGBTIQ.

Η έρευνα

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα περισσοτέρων από 100.000 ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και διαπίστωσε μικρές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση αυτού του τύπου που είχε πραγματοποιηθεί τρία χρόνια νωρίτερα.

«Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ευρώπη είναι σήμερα ανοιχτά για την ταυτότητά τους. Ταυτόχρονα όμως αντιμετωπίζουν περισσότερη βία, παρενόχληση και εκφοβισμό σε σχέση με πριν», αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού που εδρεύει στη Βιέννη.

Συχνότερες σωματικές ή σεξουαλικές επιθέσεις δήλωσαν ότι δέχθηκαν συμμετέχοντες από τη Βουλγαρία (18%) και τη Λετονία (17%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά διακρίσεων εις βάρος μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δηλώθηκαν στη Βουλγαρία και την Κύπρο (48%).

Premium έκδοση «Τα ΝΕΑ»

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%