ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Παράξενα

Δείτε αυτόν τον φονιά των ωκεανών, να αλλάζει χρώμα πριν την επίθεση! – Techmaniacs

todayMarch 25, 2024

Background

Το μαρλίν είναι ένα από από τα κορυφαία αρπακτικά των ωκεανών και πρόκειται για ένα από τα ταχύτερα ψάρια του πλανήτη. Είναι γνωστό ότι τα μάρλιν κυνηγούν σε ομάδες, με το να ακινητοποιούν και στη συνέχεια να αρπάζουν σαρδέλες από τη μέση ενός κοπαδιού. Τώρα, χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογία drone, οι ερευνητές αποκάλυψαν μια εκπληκτική εικόνα για το πώς αυτά τα ψάρια συντονίζουν τις επιθέσεις τους χωρίς να τραυματίζουν το ένα το άλλο, και όλα έχουν να κάνουν με το χρώμα.

Είναι γνωστό ότι οι ριγωτοί μάρλιν (Kajikia audax) αλλάζουν χρώμα, αλλά το υλικό από το drone αποκάλυψε στην ερευνητική ομάδα, ότι οι μάρλιν γίνονταν πολύ πιο φωτεινοί στις λωρίδες κατά μήκος του σώματός τους πριν επιτεθούν, και στη συνέχεια επιστρέφουν στο χρώμα που είχαν πριν από το κυνήγι του θηράματός τους.

Τα μαρλίν διαθέτουν μακριά, επιμήκη ράμφη ή ρύγχη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην αναισθητοποίηση και τη σύλληψη του θηράματός τους, αλλά μπορούν επίσης να τραυματίσουν άλλα ζώα στα τροπικά νερά του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού. Μπορεί να έχουν μήκος 4 μέτρα και βάρος περίπου 113-204 κιλά.

Καταγράψαμε για πρώτη φορά την ταχεία αλλαγή χρώματος σε ένα αρπακτικό που κυνηγάει ομαδικά, το ριγωτό μάρλιν καθώς ομάδες τέτοιων ψαριών κυνηγούσαν κοπάδια σαρδέλας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Alicia Burns του Πανεπιστημίου Humboldt στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Source: techmaniacs.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%