Μουσικά Νέα

Justin Bieber: Πούλησε για 200 εκατ. δολάρια τα δικαιώματα της μουσικής του

today24 Ιανουαρίου, 2023 11

Φόντο
share close

Η μεγαλύτερη συμφωνία που έχει γίνει μέχρι σήμερα για έναν καλλιτέχνη της γενιάς του Justin Bieber.

Ο Justin Bieber πούλησε τα εκδοτικά και μουσικά δικαιώματα της δισκογραφίας του στην εταιρεία Hipgnosis Songs Capital, η οποία προχώρησε σε άλλη μια μεγάλη εξαγορά μουσικού καταλόγου.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε στις 24 Ιανουαρίου, καλύπτει ολόκληρο τον κατάλογο του Justin Bieber – 290 τραγούδια που κυκλοφόρησαν πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η Hipgnosis Songs Capital απέκτησε τα εκδοτικά δικαιώματα (publishing) του Justin Bieber, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου του ως δημιουργός, τα δικαιώματα των ηχογραφήσεών του, ακόμη και τα συγγενικά δικαιώματα της μουσικής του: κάθε φορά που ένα τραγούδι του παίζεται δημοσίως, τα συγγενικά δικαιώματα θα καταβάλλονται στον ιδιοκτήτη της ηχογράφησης.

Η Hipgnosis δεν αποκάλυψε τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά η Wall Street Journal είχε αναφέρει αρχικά τον περασμένο μήνα ότι η συμφωνία θα ανέλθει σε ποσό της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Justin Bieber προστίθεται σε μια μεγάλη σειρά σύγχρονων καλλιτεχνών, όπως ο Justin Timberlake (ο οποίος επίσης κατέληξε σε συμφωνία με την Hipgnosis) και ο Ryan Tedder, οι οποίοι πούλησαν τα δικαιώματα των καταλόγων τους.

Ωστόσο, η τάση αυτή είναι πολύ πιο διαδεδομένη μεταξύ των παλαιότερων καλλιτεχνών, όπως ο Bruce Springsteen και ο Bob Dylan, οι κατάλογοι των οποίων συχνά θεωρούνται ασφαλέστερη επιλογή για τους επενδυτές, δεδομένου ότι έχουν αποδείξει την αξία τους επί δεκαετίες και μπορεί να μην εμφανίζουν μεγάλες απώλειες εσόδων από τα ραδιόφωνα και την αναπαραγωγή μέσω streaming.

Παρόλα αυτά, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Hipgnosis αποκτά το μερίδιο του Justin Bieber σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μιας ολόκληρης μουσικής εποχής, όπως τα «Baby», «What Do You Mean», «Sorry» και «Love Yourself».

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%