Αρθρογραφία

Η Μαρί Γιόβα στον Simple Radio !

today1 Νοεμβρίου, 2022 22 1 5

Φόντο
share close

«Σε αυτά  τα απλά και ανεκτίμητα να επενδύσουμε, να χαρούμε και να είμαστε ευγνώμονες»

 

Γνωριστήκαμε  πρίν λίγα χρόνια στην εκπνοή ενός ξέφρενου πάρτι που είχε διοργανώσει ο Simple Radio και είμασταν επίσημοι καλεσμένοι με τον συνεργάτη μου συν-σκηνοθέτη Γιάννη Μακρυνόρη.

Πολύς κόσμος, πολλοί συνάδελφοι, καπνός, βαβούρα, μουσική στην διαπασών και παρ’ ότι ήτο χειμώνας και εκείνο το βράδυ το κρύο σου έκοβε την ανάσα, αποφασίσαμε να κάτσουμε στον εξωτερικό χώρο προς αποφυγήν όλης της συρφετής “σελεμπριτίλας” που αποφεύγω εξ απαλών ονύχων. Λίγο πριν αναχωρήσουμε, μας πλησίασε ένα κορίτσι που το χαμόγελό της και η αύρα της ζέστανε στην κυριολεξία το οικοδομικό τετράγωνο του Χίλτον. Τέτοια πλάσματα  μαγεύουν από την  πρώτη στιγμή. Το παράξενο όνομα της, Μαρί Γιόβα! 

Βραβευμένη  Αστρολόγος με ειδίκευση στην συμβουλευτική Αστρολογία, σύμβουλος ενεργειακών τεχνικών και Feng shui με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κέντρο της εργασίας της είναι ο άνθρωπος και η αισιόδοξη αντιμετώπιση της ζωής! Από το 2014 εργάζεται στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ενώ πρόσφατα δημιούργησε το προσωπικό της site, marigiova.gr. Το σημαντικότερο της εφόδιο; Το χαμόγελο και η αγάπη της για αυτό που την κέρδισε από παιδί και οι εμπεριστατωμένες προβλέψεις της (ένας συνδυασμος Μεθοδολογίας της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Συμβουλευτικής Αστρολογίας) την κατέταξαν γρήγορα στους πρώτους στον κλάδο της.

  1. Χαίρομαι αφάνταστα που σε συναντώ κάτω από αυτές τις σουρεαλιστικές συνθήκες που ζούμε. Σε θεωρώ  στον τομέα της αστρολογίας μία από τις κορυφαίες της γενιάς σου και εμπιστεύομαι πολύ την τοποθέτησή σου.

Είναι χάρισμα η σωστή πρόβλεψη ή αποτέλεσμα σκληρής μελέτης και δουλειάς;

 

Και εγώ χαίρομαι πολύ που μετά από τόσα χρόνια, έστω και με αυτές τις συνθήκες, ήρθε η στιγμή που ξανασυναντιόμαστε και αυτή τη φορά για να τα πούμε λίγο πιο επίσημα και δημόσια, για όλο τον κόσμο στον οποίο και απευθυνόμαστε. Θα σου απαντήσω με βάση την δική μου προσωπική εμπειρία και αυτά που μου έλεγαν οι δάσκαλοί μου όταν πρωτοξεκίνησα, σχεδόν παιδί 12 ετών, να μελετάω ωροσκόπια και να πηγαίνω σε μαθήματα αστρολογίας. Πιστεύω πως όλες οι γνώσεις, ακόμη και οι επιστήμες αλλά και η μεταφυσική, ό,τι περιέχεται σε αυτό τον κόσμο τον ορατό και τον αόρατο που ζούμε, σίγουρα χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά και μελέτη ετών. Μία μελέτη και μία έρευνα που δεν μπορεί να σταματήσει ποτέ, γιατί η γνώση εξελίσσεται μαζί με μας. Όμως δεν φτάνει μόνο η γνώση. Όσα βιβλία, όσα μαθήματα, σχολές ή Πανεπιστήμια και αν τελειώσουμε, αυτό που δίνει τη διαφορετική πινελιά στην ερμηνεία της Αστρολογίας και σε άλλους κλάδους, είναι το διαφορετικό και το χάρισμα που προσεγγίζουμε τους ανθρώπους, είναι η αγάπη και το πάθος για αυτό που κάνουμε και ίσως είναι και αυτό που μου έλεγαν οι δάσκαλοί μου.

 Όταν ήμουνα ακόμα στην εφηβεία και τους ρωτούσα κάτι για να μου πουν, εκείνοι μου απαντούσαν με ερώτηση. Ρωτούσαν  εμένα, ποια είναι η γνώμη μου και τους απαντούσα «Καλά, είναι δυνατόν να ρωτάτε εσείς εμένα;» Η απάντησή τους λοιπόν ήταν ότι «Σε ρωτάμε, γιατί στο ωροσκόπιό σου φαίνεται πως η διαίσθησή σου είναι τόσο μεγάλη, που μπορείς να δεις παραπάνω από αυτά που βλέπει κανείς με τις γνώσεις που έχουμε.»

Επομένως, από τη δική μου προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι χρειάζονται όλα, χρειάζεται το πάθος, χρειάζεται η αγάπη, χρειάζεται η χαρισματικότητα, η διαίσθηση και η ενόραση, αλλά φυσικά πρώτα και σαν βάση, η γνώση και η επίγνωση. Γιατί και τα αστρολογικά προγράμματα που κυκλοφορούν δεν είναι ερμηνείες, κάνουν προβλέψεις, δεν μπορούν όμως ποτέ να αντικαταστήσουν την ερμηνεία και τη σύνθεση που κάνει το ανθρώπινο πνεύμα. 

  1. Σου έχει συμβεί σε πρόβλεψή σου να έχεις δει κάτι αρνητικό και να «στρογγυλέψεις» το αποτέλεσμά της για ευνόητους λόγους;

 

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής, κάποιες φορές εύχομαι να μην έβλεπα, να μην ερμήνευα κάποιες καταστάσεις που είναι να συμβούν σε μένα ή σε αγαπημένα μου πρόσωπα. Στους ανθρώπους όμως που με συμβουλεύονται και με εμπιστεύονται, λέω από την αρχή ότι θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, σε θέματα που αφορούν την ζωή, δεν είμαι Θεός και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δω ή να προβλέψω πέρα από τα όρια της ζωής και φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω…

Το τέλος, όπως και τη γέννηση και την αρχή, την γράφει μόνο -τουλάχιστον εγώ πιστεύω ότι την γράφει μόνο- ο Θεός ή σε ό,τι ανώτερο πιστεύουν άλλοι άνθρωποι. Δεν θέλω και δεν είμαι παντοδύναμη, ο ρόλος μου είναι συμβουλευτικός και να καθοδηγήσω με ειλικρίνεια πάντα τους ανθρώπους, να κάνουν στην κατάλληλη χρονική στιγμή τις καλύτερες επιλογές. Ακόμα και ένας χωρισμός, ναι προβλέπεται, αλλά πάντα λέω ότι είναι στο χέρι σας αν δεν θέλετε να χωρίσετε, να μην χωρίσετε. Αν υπάρχει αυτή η τάση, ναι, θα σας το πω και εσείς θα αποφασίσετε πώς θα το χειριστείτε. 

 

3.Γνωρίζω πως ο προσωπικός αστρολογικός χάρτης του καθενός μας είναι σαν το DNA μας. Μοναδικός.

Περιέχει στοιχεία και πληροφορίες  που καθορίζουν την συμπεριφορά μας και τις επιλογές μας. Δεν είμαστε μόνο το ζώδιο που γνωρίζουμε.

Οπότε θέλω να ρωτήσω, ποια η χρησιμότητα των ημερήσιων γενικών προβλέψεων που συχνά διαβάζουμε σε περιοδικά και εφημερίδες από την στιγμή που δεν υπάρχει ο προσωπικός χάρτης στα χέρια του αστρολόγου;

Είναι αλήθεια αυτό, γράφω στο προσωπικό μου site, στο marigiova.gr, μία φράση που με εκφράζει απόλυτα στην Aστρολογία “το προσωπικό ωροσκόπιο είναι το δικό σου μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα στο σύμπαν”.  Είμαστε ξεχωριστοί, δεν είμαστε μόνο το ζώδιό μας, δηλαδή ο Ήλιος σε ποιο ζώδιο ήταν τη στιγμή που γεννηθήκαμε αλλά είμαστε ένα υπέροχο ουράνιο ψηφιδωτό συνολικά 11 πλανητών και του Ωροσκόπου. {Βέβαια τώρα εδώ έχω ένα θέμα, για κάποιους είναι 11ος πλανήτης ο Χείρωνας και ‘κυβερνάει’ το ζώδιο της παρθένου μαζί με τον Ερμή, ενώ για άλλους δεν είναι πλανήτης αλλά αστεροειδής. είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα γιατί έχει ανακαλυφθεί σχετικά πρόσφατα. Ακόμα περιμένουμε να ανακαλύψουμε το 12ο πλανήτη, για να ολοκληρωθούν οι κυβερνήτες  πλανήτες των 12 ζωδίων.}

 Ο καθένας μας λοιπόν εκφράζεται όχι μόνο από το ζώδιο του Ήλιου του αλλά και από τον ωροσκόπο και τους υπόλοιπους πλανήτες και τις όψεις που γίνονται μεταξύ τους.  Μία γενική πρόβλεψη πολλές φορές έχω προβληματιστεί αν μπορεί να γίνει και κατά πόσο μπορώ να είμαι εγώ χρήσιμη και αληθινή σε αυτό.  Στην πράξη έχω δει πως ναι μπορεί να γίνει μία γενική πρόβλεψη. Απλώς δεν μπορούμε σε αυτή την πρόβλεψη, την ημερήσια ή τη μηνιαία, να μιλήσουμε με λεπτομέρειες και εξειδικευμένα αλλά μόνο να δώσουμε μία γενική διάθεση. Σαν ένα δελτίο καιρού της ημέρας ή της εβδομάδας ή του μήνα για το κάθε ζώδιο ξεχωριστά. 

 

  1. Στην απόφασή σου να ασχοληθείς με την συμβουλευτική αστρολογία πώς αντέδρασε το στενό σου περιβάλλον;  

 

Σε αυτό είμαι πολύ τυχερή, γιατί όπως σου είπα, ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία να ασχολούμαι με την αστρολογία…  Ήμουν περίπου 9 χρονών, όταν η δασκάλα του χορού μου μιλούσε για τα ζώδια και βρήκα ένα απλό βιβλίο Αστρολογίας στην τεράστια βιβλιοθήκη του πατέρα μου. Στη συνέχεια ήμουν 12 ετών, όταν ξεκίνησα τα μαθήματα αστρολογίας και δημιούργησα με το χέρι μου και όχι με έναν υπολογιστή, τον πρώτο μου αστρολογικό χάρτη.  Οι γονείς μου ήταν ανοιχτόμυαλοι με γνώσεις και σοφία ζωής και γενικά η οικογένειά μου το δέχτηκε σαν να ήταν κάτι φυσικό. Μάλιστα μετά από κάποια χρόνια έμαθα από τον πατέρα μου πως η γιαγιά και η προγιαγιά μου από τα βάθη της Μικράς Ασίας  είχαν το χάρισμα να ‘βλέπουν’ και να προβλέπουν κάτι που γνώριζαν μόνο οι οικείοι τους.

 Άλλωστε ήμουν πάντα πολύ καλή μαθήτρια, οπότε δεν τους είχα δημιουργήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα στο σχολείο, συνέχισα και τις σπουδές μου τελείωσα με άριστα στο πανεπιστήμιο και αυτά όλα τα έκανα παράλληλα. Βλέπανε βέβαια ότι παθιαζόμουν με αυτό και καμιά φορά μου λέγανε ‘ Μα δεν διαβάζεις τόσο για το πανεπιστήμιο. Σε απορροφά αυτό.’

Τελικά  τους απέδειξα ότι και το Πανεπιστήμιο μπορούσα να τελειώσω με άριστα και με την αστρολογία να συνεχίσω να ασχολούμαι. Ειδικά η ψυχολογική Αστρολογία-  είναι ο κλάδος της Αστρολογίας που ταιριάζει πάρα πολύ με τις δικές μου κατευθύνσεις και με τις σπουδές μου. Είναι το κομμάτι που είναι πιο κοντά στην ψυχή μου και στην αστρολογία, όπως ο Καρλ Γιούνγκ την εφάρμοζε με τους ασθενείς του παράλληλα με την ψυχοθεραπεία και την ψυχανάλυση. 

5. Αρκετοί άνθρωποι συγχέουν την αστρονομία με την αστρολογία μεταξύ τους. Έχουν σχέση τελικά; Ποιες οι διαφορές τους;

Είναι τελικά επιστήμη η αστρολογία; Σπουδάζεται; 

Τους προηγούμενους αιώνες οι Αστρονόμοι, όπως ο μεγάλος Κέπλερ  ήταν υποχρεωμένοι να εκτελούν και χρέη Αστρολόγου στις αυτοκρατορικές αυλές, όπου υπηρετούσαν την επιστήμη της Αστρονομίας. Στην πορεία των χρόνων  η Αστρονομία διαχωρίστηκε από την Αστρολογία και μάλιστα υπάρχει και μία αντιπαλότητα την οποία δεν μπορώ να καταλάβω. Σαφώς και δεν είναι το ίδιο αλλά δεν υπάρχει και λόγος να υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα. Οι άνθρωποι δυστυχώς, ακόμα και τώρα στον 21ο αιώνα, έχουν την τάση να βάζουν ταμπέλες και να λένε εγώ είμαι επιστήμονας, Εσύ δεν είσαι. Δεν σου λένε είσαι αστρολόγος σου λένε είσαι μέντιουμ, καφετζού και άλλα απαξιωτικά. Για πολλά χρόνια, ενώ έχω σπουδάσει κιόλας και είμαι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός και ενώ αγαπούσα απεριόριστα την αστρολογία, ντρεπόμουν να πω ότι ασχολούμαι με αυτήν, γιατί ήξερα πως οι άλλοι θα το δουν σαν Μαντεία.  Όχι λοιπόν, η Αστρολογία δεν είναι μόνο μία μαντική τέχνη, εμπεριέχει τη στατιστική, την έρευνα, την σύνθεση των δεδομένων και χρειάζεται πολλά περισσότερα από το χάρισμα ή τη διαίσθηση για να λειτουργήσει.  Ειδικά ο τομέας της συμβουλευτικής και ψυχολογικής Αστρολογίας μπορεί να ανοίξει την ψυχή ενός ανθρώπου και να βοηθήσει πάρα πολύ στην πορεία, στον δρόμο που ακολουθεί αλλά και σε μία συναστρία σε μία σχέση με έναν άλλον άνθρωπο. 

 

  1. Τις γνώσεις σου και την εμπειρία σου στην αστρολογία τις εφαρμόζεις στην καθημερινότητά σου σχετικά με τις αποφάσεις ή τις επιλογές που θες να πάρεις;   

Αυτό είναι μία μεγάλη και ίσως και λίγο πονεμένη ιστορία. Δεν γίνεται να ασχολούμαι με την Αστρολογία από παιδί και να και να μην το κάνω αυτό, βέβαια πολλές φορές είναι αυτό που λέω και στους ανθρώπους που με συμβουλεύονται, όσο και να μη θέλω να το παραδεχτώ, κάποια πράγματα, κάποιες εμπειρίες έχουμε έρθει για να τις περάσουμε. Οπότε μπορεί να ξέρω ότι αυτή η περίοδος, αυτός ο μήνας με τις εκλείψεις δεν είναι ο ιδανικός, για να επενδύσω σε μία σχέση ή να κάνω αυτή τη δουλειά, να κάνω αυτό το επαγγελματικό ξεκίνημα, όμως όταν έρχονται κάποιοι και σου προτείνουν ή σε συνεπαίρνει το συναίσθημα, δεν μπορείς να σταματήσεις τη ροή. Δεν μπορείς να σταματήσεις αυτό το ποτάμι, τις εξελίξεις… και θα περάσεις αυτές τις εμπειρίες που η ψυχή σου έχει έρθει για να δοκιμάσει και να περάσει και να επιλέξει σε αυτή τη ζωή.  

  1. Η νέα χρονιά σε ένα γενικό πλαίσιο πως θα κυλήσει;

Το τέλος της πανδημίας θα μπορούσε να προβλεφθεί αστρολογικά;

 

Εδώ θα πω κάτι που δεν το έχω ξαναπεί, για την Πανδημία είχα μιλήσει. Συγκεκριμένα είχα μιλήσει για επιδημία στην ανθρωπότητα σε εκπομπές στο ράδιο Επικοινωνία. Αρκετά χρόνια πριν εκδηλωθεί, πριν εμφανιστεί τουλάχιστον ο ιός.  Αυτό που είχα δει τότε, φαινόταν ότι δεν δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο και δεν ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2019.  Όμως, έχω προσπαθήσει να ερευνήσω, να βρω τη σωστή ημερομηνία, για να φτιάξω το ωροσκόπιο του κόβιντ και να πω για την εξέλιξη του και είναι εξαιρετικά δύσκολο. Γιατί  δεν έχω την ημερομηνία της δημιουργίας του, όχι τον πρώτο ασθενή που πάλι κανείς δεν τον ξέρει, ούτε ξέρουμε ακριβώς την ημέρα που νόσησε, η μόνη ημερομηνία που έχω και θέλω να αναλύσω εάν μπορείς φυσικά να περιμένεις λίγες μέρες ακόμα, είναι όταν αποκαλύφθηκε από τους επιστήμονες σε μία μυστική Σύσκεψη το γονιδίωμα του ιού, το DNA του δηλαδή. Αλλά και πάλι δεν γνωρίζω αν αυτή είναι η σωστή ημερομηνία, η σωστή αφετηρία. Γιατί δεν είναι ακριβώς στη δημιουργία του ιου.  Σε κάθε περίπτωση θα πω σαν γενική πρόβλεψη ότι το 2022 είναι μία χρονιά μετάβασης και δυνατής αλλαγής, σαν να διασχίζουμε τη γέφυρα της ζωής που ζούμε τώρα, για να φτάσουμε σε αυτό το ταξίδι, αυτό το πέρασμα στη ζωή που ονειρευόμαστε! Ο Δίας στους Ιχθείς θα προετοιμάσει αυτά τα όνειρα, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη διαίσθηση, τα άλματα στις Επιστήμες που έχουν ξεκινήσει φυσικά και από τον προηγούμενο χρόνο- όπως και το είχα γράψει για τις μεγάλες ανακαλύψεις και θεραπείες που θα βρεθούν από το Δεκέμβρη του 20.  Πιστεύω λοιπόν, ότι όταν περάσει ο Δίας στο ζώδιο της δράσης και της ενέργειας δηλαδή στις 11 Μαΐου του 2022 -ο Δίας στον Κριό τότε η ανθρωπότητα θα βγει προς τα έξω για να χαρεί, να αγωνιστεί να διεκδικήσει τα όνειρα και τις επιθυμίες όλων.

  1. Σχέδια για το δικό σου επαγγελματικό μέλλον; Τι ετοιμάζεις;

 

Θα σου πω ένα μυστικό για το δικό μου μέλλον δεν κάνω πολλά σχέδια, γιατί και στο ωροσκόπιο μου φαίνονται όλα ουρανοκατέβατα σαν τα αστέρια όταν πέφτουν που φωτίζουν ξαφνικά τη νύχτα. Αλλά και εγώ η ίδια γνωρίζω πως όταν οι άνθρωποι κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει.  περιμένω το σύμπαν να με ανταμείψει γιατί πραγματικά φέτος δούλεψα πάρα πολύ σκληρά με άρθρα που γράφω σε ημερήσια βάση σε εφημερίδα και σε site και τα γράφω με πολλή αγάπη  και με ύψιστη τελειομανία χα χα .  Από το σύμπαν και τον Θεό μόνο περιμένω, γιατί στην Ελλάδα και στα ελληνικά media, όπως ξέρεις, δεν επικρατεί πάντα αξιοκρατία και αξιοπρέπεια. 

Θέλω να εξελίξω αυτό που έχω ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και είναι μια δική μου ματιά, μια πιο σύγχρονη τεχνική της αστρολογίας σε αρμονία με την θετική ψυχολογία, το life coaching.  Όνειρό μου είναι να βρω τον κατάλληλο εκδοτικό οίκο να εκδώσω αποσπάσματα από άρθρά μου που ο κόσμος έχει αγκαλιάσει. Ένα βιβλίο για το πώς να δημιουργήσουμε με την δυνατή ενέργεια του Σεληνιακού κύκλου τις ευχές, προτάσεις και θετικές δηλώσεις, για να ξαναβρούμε την εσωτερική μας δύναμη και να την ενώσουμε σε αρμονία με την φύση και τα μυστικά του σύμπαντος. 

θέλω να φτιάξω ακόμα πιο όμορφο το site μου πού είναι το δικό μου σπλάχνο, το δικό μου δημιούργημα και να βρω τρόπους να απολαμβάνω στιγμές στη φύση με λιγότερη δουλειά και περισσότερη ανεμελιά!  Νομίζω ότι όλοι χρειαζόμαστε για τη ζωή μας είναι αυτές οι στιγμές, αυτές κρατάμε και αυτές θα θυμόμαστε.  Τελειώνοντας θέλω να πω κάτι, ο κορονοϊός δεν πρέπει να είναι το πισωγύρισμα, ο φόβος, η τρομοκρατία και ο διχασμός. Πρέπει να είναι μόνο η αφορμή και το εφαλτήριο για να δούμε, πώς αυτά τα μικρά, απλά καθημερινά που ζούσαμε τόσα χρόνια και δεν αξιολογούσαμε πόσο σημαντικά είναι και σε αυτά τα απλά και ανεκτίμητα να επενδύσουμε, να χαρούμε και να είμαστε ευγνώμονες για αυτά! 

Αρθρογράφος

Written by: Γιώργος Βούλγαρης

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Αρθρογραφία

ΜΑΝΤΩ «Βραδινές Διαδρομές»

ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΠ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ Η Ελληνική pop σκηνή τα τελευταία (πολλά) χρόνια πνέει τα λοίσθια . Παραγωγές στο πόδι και πληθώρα καλλιτεχνών που αναλώνονται σε κακέκτυπες αντιγραφές μιάς αμερικανολατινομουλτικοειδούς σαλάτας και τον μισό ποινικό κώδικα στιχουργικά μελοποιημενο! Λαϊκομπουζουκοποπάκια με λίγο από χιπ χοπ, ραπ, τραπ, (τεστ) παπ, γκντουπ, γκαπ και άλλα ακαταλαβίστικα μουσικά (Θού Κύριε!) ρεύματα, φωνητικά δοσμένα από καλλιτέχνες κατασκευασμένους κυριολεκτικά στο στούντιο, με  μοναδική τους […]

today1 Νοεμβρίου, 2022 10 1

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%