AD
ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Μαρία Μάρθα Καλησπέρα ❣️❣️❣️ Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια...

Επικαιρότητα

Στον ανακριτή σήμερα οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα | in.gr

todayJune 26, 2024

Background

Στον ανακριτή Πειραιά οδηγούνται σήμερα για να απολογηθούν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» που συνελήφθησαν από κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ως υπαίτιοι της φωτιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024.

Τελούν υπό προσωρινή κράτηση έπειτα από τις διώξεις για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο που άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Οι επιβάτες από το Καζακστάν που είχαν ναυλώσει το σκάφος δεν κατέθεσαν ενόρκως

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Έβλεπαν ποδόσφαιρο

Την  θαλαμηγό, είχαν ναυλώσει 10 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέθεσαν ενόρκως, αλλά προφορικά είπαν στους ανακριτικούς υπαλλήλους ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πυρκαγιά και την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά έβλεπαν ποδόσφαιρο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στηρίζοντας το πλήρωμα. Από την ίδια πλευρά αναφέρεται ότι δεν προβλεπόταν στο ναυλοσύμφωνο η ρίψη πυροτεχνημάτων, γιατί τότε το κόστος θα έπρεπε να το αναλάβουν οι υπεύθυνοι του πληρώματος.

Επιπλέον αναφέρεται ότι το πλήρωμα την επίμαχη ώρα ήταν στο κάτω επίπεδο της θαλαμηγού στις καμπίνες τους και οι επιβάτες όταν ρωτήθηκαν σε άτυπες συνομιλίες που είχαν με τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς είπαν ότι έβλεπαν έναν αγώνα του Euro και ότι γι’ αυτόν τον λόγο δεν αντιλήφθηκαν ότι ξέσπασε η φωτιά.

«Δεν γνωρίζω ποιος προκάλεσε τη φωτιά», λέει ο καπετάνιος

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ) Γιώργος Βάλλης, δήλωσε προβληματισμένος για τις εξελίξεις.

«Μπορώ να καταλάβω την αυτοδίκαιη ποινική ευθύνη του πλοίαρχου, αλλά γιατί απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε ανθρώπους, π.χ., που ασκούσαν τις ειδικότητες του μάγειρα ή του καμαρότου;», διερωτήθηκε ο κ. Βάλλης(ΑΝΤ1), και αποκάλυψε ότι μίλησε με τον πλοίαρχο λίγο μετά το συμβάν:

«Ο άνθρωπος μού είπε: «Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά ήμουν στην καμπίνα. Πήρα τηλέφωνο αμέσως όλες τις αρμόδιες αρχές, ανέφερα το συμβάν, ωστόσο δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά με το ποιος το προκάλεσε, δεν έχω εμπλακεί σε τίποτα και νομίζω ότι έμπλεξα σε ένα θέμα για το οποίο δεν έχω καμία ευθύνη»».

Ακόμα ο κ. Βάλλης σημείωσε ότι με την παρούσα νομοθεσία απαγορεύεται απολύτως η ρίψη πυροτεχνημάτων, ακόμα και κατόπιν ενημέρωσης της κατά τόπον αρμόδιας λιμενικής Αρχής, πράγμα που άλλαξε πρόσφατα, καθώς μέχρι πρότινος αν η Αρχή το ενέκρινε, αυτό θα μπορούσε να γίνει.

«Επομένως», κατέληξε, «κανείς πλοίαρχος δεν θα διακινδύνευε να χάσει το ίδιο του το ναυτικό δίπλωμα κάνοντας τέτοιο που είναι ξεκάθαρα παράνομο».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%