ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Επικαιρότητα

Προσσελήνωση 1972 vs Προσελήνωση 2023: Να γιατί συμβαίνει αυτό το περίεργο με τα πλάνα! (video) – Techmaniacs

todayFebruary 26, 2024

Background

Ένα post στο X το οποίο συγκρίνει τα πλάνα από την προσελήνωση το 1972 έναντι της προσελήνωσης που έγινε το 2023 προκαλεί πλήθος αποριών στους χρήστες. Στις 23 Φεβρουαρίου η πρώτη ιδιωτική εταιρεία έφθασε στην επιφάνεια του Φεγγαριού, με τον διευθυντή της NASA Bill Nelson να το αποκαλεί ως ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα.

Σηματοδοτεί την επιστροφή της Αμερικής στη Σελήνη μετά από 50 χρόνια και ήρθε μετά από μόλις 6 μήνες από την προσσελήνωση του Chandrayaan-3 της Ινδίας του περασμένου Αυγούστου. Ένας λογαριασμός στο X γνωστός με την ονομασία Historic Vids δημοσίευσε ένα συγκριτικό  των φωτογραφιών της προσγείωσης πριν από 50 περίπου χρόνια σε σύγκριση με την προσσελήνωση που έλαβε χώρα στο 2023.

Πολλοί παρατήρησαν ότι το video από το 1972 είναι πιο καθαρό σε σχέση με το περσινό, με πολλούς στο internet να αναρωτιούνται γιατί οι εικόνες του 1972 είναι σημαντικά πιο καθαρές από ότι το πιο πρόσφατο υλικό.

Η εξήγηση απλή. Οι αστροναύτες το 1972 δεν είχαν την τεχνολογία που έχουμε σήμερα και έτσι ό,τι τραβούσαν το έγραφαν σε film 16mm, φέρνοντάς το στη Γη. Ωστόσο η προσσελήνωση του 2023 μεταδόθηκε ζωντανά με αποτέλεσμα αυτός να είναι ο λόγος για τη χαμηλότερη ποιότητα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Source: techmaniacs.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%