ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Επικαιρότητα

Πώς προστατεύεις το iPhone σου από κλοπή, ενεργοποιώντας το Stolen Device Protection του iOS – Techmaniacs

todayMarch 12, 2024

Background

Το ενδεχόμενο να χάσεις ή να σου κλέψουν το iPhone είναι ένα σενάριο που κανείς δεν επιθυμεί να ζήσει. Ωστόσο, η αναγνώριση αυτής της πραγματικότητας προτρέπει σε προληπτικά μέτρα για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. Το Stolen Device Protection του iOS αναδεικνύεται ως ένα κομβικό χαρακτηριστικό σε αυτή την επιδίωξη της ασφάλειας.

Αυτό το προστατευτικό μέτρο είναι προσβάσιμο σε οποιαδήποτε συσκευή iOS που εκτελεί iOS 17.3 ή νεότερη έκδοση, καλύπτοντας τα μοντέλα iPhone X και τις επόμενες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων iPhone SE δεύτερης και τρίτης γενιάς. Μόλις ενεργοποιηθεί, το Stolen Device Protection αυξάνει την ασφάλεια επιβάλλοντας πρόσθετα βήματα ελέγχου ταυτότητας για την πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες της συσκευής. Ακόμη και αν ένας δράστης αποκτήσει γνώση του κωδικού πρόσβασης, ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας – αναγνώριση προσώπου ή δακτυλικών αποτυπωμάτων – καθίσταται επιτακτικός για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Οι ενεργοποιημένες λειτουργίες περιλαμβάνουν την πρόσβαση σε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και στοιχεία πιστωτικών καρτών, την απενεργοποίηση της λειτουργίας Lost Mode, τη διαγραφή του περιεχομένου της συσκευής ή τη διαχείριση των συναλλαγών με την Apple Card – όλα εξαρτώνται από τη βιομετρική πιστοποίηση ταυτότητας. Αυτό το ενισχυμένο πρωτόκολλο ασφαλείας επεκτείνεται στην απαίτηση βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας ακόμη και μέσα σε αναγνωρισμένες τοποθεσίες, ενισχύοντας τους μηχανισμούς άμυνας.

Επιπλέον, το Stolen Device Protection του iOS ενσωματώνει έναν μηχανισμό καθυστέρησης ασφαλείας, ο οποίος επιβάλλει καθυστέρηση μίας ώρας σε καίριες ενέργειες ασφαλείας, όπως η αλλαγή κωδικού πρόσβασης ή η απενεργοποίηση του Find My στα iPhone. Αυτή η καθυστέρηση δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να χαρακτηρίσουν τη συσκευή ως χαμένη ή κλεμμένη και να οχυρώσουν το λογαριασμό τους στην Apple πριν από την πραγματοποίηση μη εξουσιοδοτημένων ενεργειών.

Το Stolen Device Protection πρέπει να ενεργοποιείται προληπτικά για να είναι αποτελεσματικό. Μπορείς να ενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία μέσω των ρυθμίσεων, στην ενότητα Face ID & Passcode, επιλέγοντας την επιθυμητή λειτουργία ενεργοποίησης με βάση την επίγνωση της τοποθεσίας.

Η υιοθέτηση αυτών των μέτρων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης του Find My, υπογραμμίζει τη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ακεραιότητας της συσκευής. Είτε χρησιμοποιείτε το πιο πρόσφατο iPhone, είτε ένα παλαιότερο μοντέλο, η ενίσχυση της ασφάλειας της συσκευής παραμένει υψίστης σημασίας, με το Stolen Device Protection να αποτελεί απαραίτητη ασπίδα προστασίας από πιθανές απειλές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Source: techmaniacs.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%