ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Επικαιρότητα

Photomath: Ο AI απόλυτος βοηθός επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων από τη Google – Techmaniacs

todayMarch 1, 2024

Background

Η τελευταία εφαρμογή της Google σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της καθιέρωσης των εργαλείων παραγωγικότητας με τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή η εφαρμογή έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να λύσουν δύσκολα μαθηματικά προβλήματα.

Το Photomath, μια δημοφιλής εφαρμογή επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων, εξαγοράστηκε από τη Google τον Μάιο του 2022. Η εξαγορά οριστικοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι μετά από έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Πλέον, η εφαρμογή έχει μεταβεί στο λογαριασμό εκδότη της Google, τόσο στο Play Store όσο και στα App Store της Apple για iOS/iPadOS.

Το Photomath κυκλοφόρησε αρχικά στη Κροατία το 2014, έχει συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια λήψεις και διαθέτει βαθμολογία 4.5 αστέρων στο Play Store και βαθμολογία 4.8 αστέρων στο App Store.

Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλύουν ένα ευρύ φάσμα μαθηματικών προβλημάτων, από τα στοιχειώδη μαθηματικά έως τον λογισμό, απλά φωτογραφίζοντας την εξίσωση ή το λεκτικό πρόβλημα. Παρέχει βήμα προς βήμα επεξηγήσεις, καθιστώντας την ένα πολύτιμο εργαλείο για μαθητές και φοιτητές όλων των ηλικιών.

Η δημοτικότητα του Photomath πηγάζει από την ταχύτητα, την ακρίβεια και τη βάση χρηστών του και φαίνεται να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές στην κατηγορία της παγκοσμίως. Υπάρχει επίσης μια επιλογή συνδρομής “Photomath Plus” που κυμαίνεται από 9.99 δολάρια ανά μήνα ή 69.99 δολάρια ετησίως. Αυτή η συνδρομή ξεκλειδώνει επιπλέον λειτουργίες όπως λύσεις σχολικών βιβλίων, σεμινάρια, και εξηγήσεις σε βάθος.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ή ακόμα και να έχετε χρησιμοποιήσει το φίλτρο “Homework” στο Google Lens για την επίλυση προβλημάτων. Το Google Search προσφέρει επίσης ειδική υποστήριξη για σύνθετα μαθηματικά θέματα. Η εξαγορά της Photomath θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τα σχέδια της Google να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης σε όλα τα προϊόντα της.

Η τεχνητή νοημοσύνη της Photomath – ικανή στην αναγνώριση κειμένου, την επίλυση προβλημάτων και την ερμηνεία των αποτελεσμάτων – θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα υπάρχοντα προϊόντα της Google, όπως το Lens και το Search, ενισχύοντας τις λειτουργίες αναγνώρισης κειμένου και επίλυσης προβλημάτων.

Καθώς ο πόλεμος των βοηθών τεχνητής νοημοσύνης μένεται, η Google θα αφήσει τα πάντα για να ξεπεράσει το κορυφαίο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT. Η εξειδικευμένη μαθηματική AI του Photomath, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες AI της Google, όπως το Gemini, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν πραγματικά παντοδύναμο βοηθό AI.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Source: techmaniacs.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%