ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Επικαιρότητα

Πάτρα: 20.000 μικροί καρναβαλιστές πλημμύρισαν τους δρόμους

todayMarch 10, 2024

Background

Περισσότεροι από 20.000 μικροί καρναβαλιστές, μαζί με τους συνοδούς τους, πήραν μέρος στην σημερινή, μεγάλη παρέλαση του «Καρναβαλιού των Μικρών», που έχει χαρακτηρισθεί ως μία από τις πιο ζωντανές, δημιουργικές και ελπιδοφόρες ενότητες του πατρινού καρναβαλιού.

Έχοντας ως συμμάχους τον ανοιξιάτικο καιρό και την αστείρευτη καρναβαλική διάθεση, οι μικροί καρναβαλιστές πλημμύρισαν το κέντρο της Πάτρας, προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα με τις πολύχρωμες, καλαίσθητες και ευρηματικές στολές τους, χαρίζοντας ταυτόχρονα ελπίδα και αισιοδοξία.

Στην κορυφή της παρέλασης του «Καρναβαλιού των Μικρών» βρισκόταν η δημοτική μουσική, και ακολουθούσαν τα άρματα, τα οποία κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων.

Ειδικότερα, παρέλασαν τα νέα άρματα, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι και Φαντασία», αλλά και τα παλαιότερα, «Ιγκουάνα», «Καρουσέλ», «Σκυλάκι», «Φεγγάρι», «Σαρανταποδαρούσα», «Τσίρκο», καθώς και το μουσικό άρμα.

Αμέσως μετά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακολούθησαν τα 122 γκρουπ, τα οποία ανέδειξαν με τις πολύχρωμες στολές τους, τη δημιουργική τους φαντασία και το χιούμορ τους, ενώ με τον χορό και τα τραγούδια τους μετέδωσαν το κέφι και τη χαρά, μετατρέποντας τους κεντρικούς δρόμους σε ένα αστείρευτο ποτάμι καρναβαλικής διάθεσης.

Η μεγάλη παρέλαση, η οποία διήρκεσε για περίπου τρεις ώρες, ολοκληρώθηκε με τον καθιερωμένο σοκολατοπόλεμο, γλυκαίνοντας μικρούς και μεγάλους που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια του κέντρου της πόλης, αφήνοντας τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.

Δείτε φωτογραφίες:

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%