ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Επικαιρότητα

Παράξενο μέταλλο από μετεωρίτη βρέθηκε σε αρχαίο γήινο θησαυρό – Techmaniacs

todayFebruary 24, 2024

Background

Σε έναν θησαυρό εκθαμβωτικών χρυσών αντικειμένων από την Ιβηρική Εποχή του Χαλκού, δύο φαινομενικά ασήμαντα αντικείμενα έχουν αναδειχθεί ως εξαιρετικά ευρήματα. Πρόκειται για ένα διαβρωμένο βραχιόλι και ένα σκουριασμένο ημισφαίριο διακοσμημένο με χρυσό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σαλβαδόρ Ροβίρα-Λλόρενς, πρώην υπάλληλο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Ισπανίας, αποκάλυψαν μια πρωτοποριακή αλήθεια για τα αντικείμενα αυτά, δεν σφυρηλατήθηκαν από γήινα μέταλλα, αλλά από σίδηρο που συλλέχθηκε από μετεωρίτες.

Παράξενο μέταλλο μετεωρίτη αρχαίο

Ο Θησαυρός της Βιλένα, που ανακαλύφθηκε πριν από έξι δεκαετίες στο Αλικάντε της Ισπανίας, περιλαμβάνει 66 κυρίως χρυσά αντικείμενα, τα οποία θεωρούνται κορυφαία της χειροτεχνίας της Εποχής του Χαλκού στην Ευρώπη. Ωστόσο, η ηλικία της συλλογής έχει αποτελέσει γρίφο λόγω της εμφάνισης αυτών των δύο σιδηρούχων αντικειμένων, που φαινομενικά δεν συνάδουν με το καθιερωμένο χρονοδιάγραμμα της Εποχής του Σιδήρου.

Τα καλύτερα εργαλεία των Νεάντερταλ είχαν κατασκευαστεί με χρήση κόλλας

Μέσω σχολαστικής ανάλυσης, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν την εξωγήινη προέλευση του ημισφαιρίου και του βραχιολιού, που χαρακτηρίζονται από αυξημένα επίπεδα νικελίου, χαρακτηριστικά του μετεωριτικού σιδήρου. Χρονολογούμενα στο 1400-1200 π.Χ., τα αντικείμενα αυτά αντιπροσωπεύουν πρώιμα παραδείγματα μετεωριτικής σιδηρουργίας στην Ιβηρική Χερσόνησο, αμφισβητώντας τις συμβατικές αντιλήψεις για την αρχαία μεταλλουργία.

Παράξενο μέταλλο μετεωρίτη αρχαίο

Αν και η διάβρωση εμποδίζει την τελική ανάλυση, οι ερευνητές στηρίζονται την εφαρμογή προηγμένων μη επεμβατικών τεχνικών για να αποκαλύψουν περισσότερα για αυτά τα λείψανα. Η ανακάλυψη όχι μόνο εμπλουτίζει την κατανόησή μας για την αρχαία μεταλλοτεχνία, αλλά αναδεικνύει επίσης τη διαρκή γοητεία που ασκούν τα ουράνια υλικά σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Source: techmaniacs.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%