ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!!

Επικαιρότητα

NASA και Google Earth Engine για realtime παρακολούθηση των τίγρεων – Techmaniacs

todayMarch 5, 2024

Background

Λιγότερες από 4.500 τίγρεις απομένουν στον κόσμο, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Οι συνεχείς μειώσεις του πληθυσμού τους, συνεχίζουν να αποτελούν τεράστια υπαρξιακή απειλή για το μεγαλύτερο είδος γάτας του πλανήτη -ένα πρόβλημα που επιτείνεται λόγω του ότι τα ζώα αυτά κατοικούν σε ορισμένες από τις πιο επικίνδυνες από οικολογική άποψη περιοχές και τοπία της Γης.

Για την καλύτερη παρακολούθηση της κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, η NASA σε συνεργασία με την Google Earth Engine και περισσότεροι από 30 ερευνητές ανακοινώνουν σήμερα το TCL 3.0, ένα νέο πρόγραμμα που συνδυάζει δορυφορικές εικόνες και το computing για να παρακολουθεί τα υπάρχοντα και επανεμφανιζόμενα οικοσυστήματα των τίγρεων.

Ο απώτερος στόχος είναι η παρακολούθηση των αλλαγών σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσουμε στη σταθεροποίηση των πληθυσμών των τίγρεων, εξήγησε ο Eric W. Sanderson.

Το TCL 3.0 παρέχει ένα πολύπλοκο και προηγμένο σύστημα παρακολούθησης για ένα από τα πιο απειλούμενα πλάσματα του πλανήτη, αλλά όπως σημειώνουν οι ερευνητές στη νέα τους μελέτη, η λύση είναι αναμφισβήτητα εξαιρετικά απλή.

 Μην καταστρέφετε τους βιότοπούς τους. Μην τις καταδιώκετε, μην τις παρενοχλείτε και μην σκοτώνετε τις ίδιες ή τα θηράματά τους. Ελέγξτε τη λαθροθηρία και εξαλείψτε το παράνομο εμπόριο οστών τίγρεων, καταλήγουν οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Source: techmaniacs.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%