ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Επικαιρότητα

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Επιτέλους η επιστήμη απαντά! – Techmaniacs

todayMarch 4, 2024

Background

Είναι δεδομένο πως έχετε ακούσει το ερώτημα αυτό και αρκετές εξηγήσεις για το τι μπορεί να έχει συμβεί. Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Ο μεγάλος γρίφος έχει πλέον την απάντησή σου και εννοείται πως την έδωσε η επιστημονική κοινότητα, ενώ όταν την δείτε θα καταλάβετε πως είναι πλέον λογική!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Οι οικόσιτες κότες εμφανίστηκαν πριν από 10.000 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως το αυγό ήρθε λίγο πριν από αυτή την περίοδο; Εννοείται πως όχι.

Αρκετοί προσπάθησαν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, με πρώτους κάποιους χριστιανούς φιλόσοφους, όπως ο Αυγουστίνος, ο Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης και άλλοι. Όμως όλοι αυτοί βάσισαν την απάντησή τους στην Γένεση, το πρώτο κεφάλαιο της Βίβλου. Η απάντησή τους ήταν πως πρώτα ήρθε η κότα, αφού ο Θεός έφτιαξε πρώτα τα ζώα.

Σήμερα όμως βρισκόμαστε στην εποχή της επιστήμης και οι απόψεις των προαναφερθέντων φιλοσόφων πριν από χιλιάδες χρόνια, δεν έχουν πλέον ιδιαίτερη αξία.

Πάμε λοιπόν να το δούμε από την πλευρά της επιστήμης! Σύμφωνα με το BBC Science Focus, η απάντηση είναι οριστική.

Στην θεωρία τα αυγά ήρθαν πρώτα, πριν εμφανιστούν τα κοτόπουλα.

«Οι δεινόσαυροι γέννησαν αυγά, τα ψάρια που σύρθηκαν για πρώτη φορά από τη θάλασσα γέννησαν αυγά και τα περίεργα αρθρωτά τέρατα που κολύμπησαν στις ζεστές ρηχές θάλασσες της περιόδου της Κάμβριας πριν από 500 εκατομμύρια χρόνια έκαναν επίσης αυγά», δηλώνει ο Luis Villazon.

Συνεχίζει λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αυγά κότας, ήταν ακόμα αυγά.

Το πρόβλημα λύθηκε – εκτός από το ότι συνέχισε την εξήγησή του: “Εκτός και αν επαναλάβετε την ερώτηση ως “ποιο ήρθε πρώτο, η κότα  ή το αυγό της κότας;” Τότε εξαρτάται πολύ από το πώς ορίζεις το αυγό της κότας».

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα

Εξηγεί ότι τα κοτόπουλα είναι «το ίδιο είδος με τα κόκκινα πτηνά της ζούγκλας της Νοτιοανατολικής Ασίας», αλλά αργότερα «υβριδοποιήθηκαν» με τα γκρίζα πτηνά της ζούγκλας πριν από περίπου 10.000 χρόνια, όταν εξημερώθηκαν».

Για να καταλήξει στο: «Αλλά δεν πειράζει· σε κάποιο σημείο της εξελικτικής ιστορίας, όταν δεν υπήρχαν κοτόπουλα, δύο πουλιά που ήταν σχεδόν-αλλά όχι αρκετά κοτόπουλα ζευγαρώθηκαν και γέννησαν ένα αυγό που εκκολάφθηκε στο πρώτο κοτόπουλο».

Τι έγινε λοιπόν; Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Οπότε και σε αυτή την περίπτωση, από αυτό που ήρθε πρώτο ήταν το αυγό που γέννησε ένα πτηνό, που γονιδιακά ήταν πολύ κοντά στην κότα όπως την ξέρουμε σήμερα, αλλά δεν ήταν ακριβώς κότα.

Λογικό; Απόλυτα!

Ίσο με 28 δισ. Ήλιους είναι το πιο επικό ζευγάρι υπερμεγέθων μαύρων τρυπών

Βέβαια αυτό το αυγό ήταν αυτό κότας ή η πρώτη κότα έκανε το πρώτο αυγό κότας; Μάλλον το πρώτο! Δεν ξέρω είναι αργά και ακόμα γράφω άρθρα! Μπερδεύτηκα! Πάντως από αυτό το αυγό από δύο πτηνά που ήταν σχεδόν κότες αλλά όχι εντελώς, βγήκε η πρώτη κότα όπως την γνωρίζουμε σήμερα!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Source: techmaniacs.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%