ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Επικαιρότητα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμούς στην Κεφαλονιά: Δεν έχουμε περάσει την κόκκινη γραμμή του κινδύνου

todayMarch 6, 2024

Background

Για τη σεισμική ακολουθία στα Ιόνια Νησιά που είναι έντονη τις τελευταίες ημέρες, μίλησε ο εισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Έχουμε μία σεισμική δραστηριότητα, τοπική, με σχετικώς μικρά μεγέθη. Ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. (…) Πρακτικά δεν έχουμε περάσει την κόκκινη γραμμή του κινδύνου. Την παρακολουθούμε, την αξιολογούμε κάθε μέρα. Δεν έχουμε περάσει την κόκκινη γραμμή του κινδύνου για να χτυπήσουμε το καμπανάκι» είπε ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για τις προειδοποιήσεις για μεγάλο σεισμό στην Τουρκία, μετά και την ροειδοποιητική σήμανση που τοποθετήθηκε στην Κωνσταντινούπολη για τσουνάμι, ο σεισμολόγος υπογράμμισε ότι «ο συστημικός κίνδυνος (για ενδεχόμενο σεισμό) είναι σημαντικός στην Ανατολική Μεσόγειο και στη χώρα μας και στην Τουρκία».

«Στην Τουρκία γίνεται μεγάλη συζήτηση για πιθανό μελλοντικό σεισμό στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Αυτό είναι ένα γνωστό επιστημονικό αποτέλεσμα εδώ και χρόνια. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα σεισμικό κενό στη θάλασσα του Μαρμαρά και ότι αυτό το σεισμικό κενό αποτελεί έναν μελλοντικό κίνδυνο για τη μεγαλούπολη, την Κωνσταντινούπολη. Διότι το κενό αυτό εντοπίζεται κοντά στην πόλη, κοντά σε όλες τις δορυφορικές πόλεις της Κωνσταντινούπολης και απειλεί περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους» συνέχισε.

«Είναι ένα παλιό επιστημονικό αποτέλεσμα, το οποίο λέει ότι το 2000 που δημοσιεύτηκαν οι μελέτες, αναφέρει ότι στην επόμενη τριακονταετία, – τώρα είμαστε περίπου 25 χρόνια μετά, με πολύ υψηλή πιθανότητα – θα γίνει και πάλι ο επόμενος σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ. Στην τρέχουσα περίοδο δεν έχουμε κάποια επιπλέον ένδειξη για κάτι παραπάνω» εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Σήμερα με πήραν από τη Βόρεια Ελλάδα, από κάποια σχολεία και μου είπαν ότι θέλουν να κάνουν εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Τους είπα αβίαστα ναι, βεβαίως να πάνε. Έχει δημιουργηθεί μία φοβία ότι επίκειται (σ.σ. μεγάλος σεισμός) δηλαδή όπου να ‘ναι, τις επόμενες βδομάδες, τους επόμενους μήνες. Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις», τόνισε ο σεισμολόγος.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%