ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Επικαιρότητα

Εμφυτεύματα ματιών με κάμερες που φορτίζουν με ηλιακή ενέργεια – Techmaniacs

todayMarch 12, 2024

Background

Μια πρωτοποριακή πρόοδος στην οφθαλμική τεχνολογία προσφέρει ελπίδα σε όσους παλεύουν με μη θεραπεύσιμες οφθαλμικές παθήσεις. Ερευνητές ανέπτυξαν εμφυτεύματα ματιών που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, μια προσέγγιση αιχμής που αποσκοπεί στην ενεργοποίηση αισθητήρων και καμερών μέσα στο μάτι με τη χρήση ηλιακών φωτοβολταϊκών πάνελ.

Η καινοτομία αυτή υπόσχεται ιδιαίτερα πολλά για άτομα που πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με την όραση, όπως η μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια (RP) και η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD), όπου οι συμβατικές θεραπείες δεν επαρκούν.

Ιστορικά, η πρόκληση της τροφοδοσίας των chip αισθητήρων για τέτοια εμφυτεύματα αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο. Ωστόσο, τα ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ προσφέρουν μια μετασχηματιστική λύση, επιτρέποντας δυνητικά στα εμφυτεύματα ματιών να συντηρούνται από την ηλιακή ενέργεια, μειώνοντας την εξάρτηση από εξωτερικές πηγές ενέργειας.

Τι είναι τα περίεργα στίγματα που βλέπουμε με τα μάτια μας! Δείτε φωτογραφία

Η ελκυστικότητα των ηλιακών συλλεκτών έγκειται στην άμεση μετατροπή του φωτός σε ηλεκτρική ενέργεια, οραματιζόμενοι ένα μέλλον όπου τα εμφυτεύματα ματιών θα μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα χωρίς την ανάγκη για δυσκίνητη καλωδίωση. Αν και βρίσκονται ακόμη σε φάση απόδειξης της λειτουργικότητας τους, η πρόσφατη πρόοδος είναι ενθαρρυντική, με τους ερευνητές να συσσωρεύουν με επιτυχία πολλαπλές ηλιακές κυψέλες για να ενισχύσουν την παραγωγή ενέργειας.

Αυτή η πρόοδος υπογραμμίζει τις δυνατότητες κλιμάκωσης και βελτιστοποίησης, προσφέροντας μια ματιά στις μετασχηματιστικές δυνατότητες για τη θεραπεία των διαταραχών της όρασης. Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα, τα εμφυτεύματα ματιών με ηλιακή ενέργεια αποτελούν φάρο ελπίδας στην οφθαλμική περίθαλψη, υποσχόμενα ανανεωμένη ανεξαρτησία και ποιότητα ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Source: techmaniacs.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%