ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!! Maria thank for the freat music...You are all marvelous !!!! Παναγιώτης Κωνσταντίνου !! Μπράβο παιδιά!! Συνεχίστε

Επικαιρότητα

Δες το Voyager να προσεγγίζει τον Δία στα πιο εντυπωσιακά πλάνα – Πως φαίνεται ο πλανήτης (video) – Techmaniacs

todayFebruary 25, 2024

Background

Το Voyager ήταν μια από τις πιο φιλόδοξες αποστολές της NASA και ο Δίας είναι αναμφισβήτητα ο πιο όμορφος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Έτσι, όταν το σκάφος και ο πλανήτης συναντήθηκαν για πρώτη φορά, γράφονταν οι απαρχές μιας ιστορίας, μια επίσκεψης που θα βοηθούσε την επιστημονική γνώση όσο τίποτε άλλο.

Προσελήνωση 1972 vs Προσελήνωση 2023: Να γιατί συμβαίνει αυτό το περίεργο με τα πλάνα! (video)

Η NASA εκτόξευσε τα δίδυμα διαστημόπλοια Voyager το καλοκαίρι του 1977. Το Voyager 1 ήταν το πρώτο που πλησίασε τον Δία, μπαίνοντας στην τροχιά του τον Μάρτιο του 1979.

Καθώς το σκάφος πλησίαζε τον μεγαλύτερο και πιο στροβιλώδη πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος εκείνη την άνοιξη, κατέγραψε το βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου μας. Πρόκειται για time-lapse που αποτελείται από 66 εικόνες.

Το υλικό ήταν από τα πιο εντυπωσιακά που έχουν υπάρξει. Και για να το καταλάβουμε καλύτερα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πριν από το Voyager, οι καλύτερες κοντινές εικόνες του Δία ήταν από το διαστημικό σκάφος Pioneer 10 – Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία.

Το Voyager ήταν μια σημαντική δημιουργία στην εξερεύνηση του πλανήτη. Το πρώτο σκάφος φωτογράφισε τον Δία για 4 μήνες, καταγράφοντας 19.000 φωτογραφίες. Το Voyager 2 εισήλθε στην τροχιά του Δία καθώς το Voyager 1 έφευγε και τράβηξε επιπλέον 14.000 φωτογραφίες πριν ολοκληρώσει την αποστολή του τον Αύγουστο του 1979.

Αυτό έγινε πριν από 45 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα έχουμε μια πληθώρα εντυπωσιακά λεπτομερών, πολύχρωμων στιγμιότυπων του Δία και των φεγγαριών του, χάρη στο πιο σύγχρονο διαστημικό σκάφος Juno της NASA, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον αέρινο γίγαντα από το 2016. Όμως το Voyager είχε βάλει το δικό του λιθαράκι και μπορείτε να απολαύσετε το βίντεο ακριβώς από κάτω.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Source: techmaniacs.gr

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%