ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Επικαιρότητα

Αδιανόητο παραλήρημα από τον Μητροπολίτη Κοζάνης – «Οι γυναίκες σαν κλώσες να μαζέψουν τα παιδιά τους» | in.gr

todayApril 21, 2024

Background

Στο πρόβλημα με τα αυξανόμενα κρούσματα βίας και εγκληματικότητας σε ανήλικους αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ωστόσο η λύση στο πρόβλημα του ήταν ένα κήρυγμα που έβριθε μισογυνικών και αναχρονιστικών αναφορών.

Στο κήρυγμά του μετά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη το βράδυ της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Παύλος, θέλοντας να επισημάνει την έλλειψη μέτρων πρόληψης υποστήριξε ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι τα παιδιά έχουν ξεφύγει από την επίβλεψη των γονέων.

«Είναι μισογύνης ο Μητροπολίτης; Αλήθεια τι ψάλλαμε; Τι επαινέσαμε; Τη μητρότητα»

Μάλιστα χαρακτήρισε τη γυναίκα«κλώσα», η οποία έχει αποχωρήσει από το βασίλειό της που είναι το σπίτι της και δεν μπορεί να μαζέψει τα «πουλάκια» της.

Ο Μητροπολίτης Παύλος εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις με το κύρηγμά του και ότι κάποιοι θα τον χαρακτηρίσουν μισογύνη. Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Κοζάνης προβαίνει σε ένα σεξιστικό παραλήρημα κατά των γυναικών, καθώς για τον ίδιο η θέση της γυναίκας είναι προφανώς να είναι νοικοκυρά.

«Θα γίνει σεισμός με αυτό που θα πω»

«Κατηγορούμε τις συμμορίες των παιδιών. Γιατί; Γιατί γινόμαστε κατήγοροι ενώ έπρεπε να κατηγορούμε τους εαυτούς μας που αμολήσαμε τα παιδιά μας μέσα στους δρόμους», είπε αρχικά και σημείωσε ότι δεν λαϊκίζει αλλά ότι λέει την αλήθεια.

Παράλληλα εκτίμησε ότι θα γίνει «σεισμός» και από τις δηλώσεις του. «Τώρα θα γίνει σεισμός με αυτό που θα πω, αλλά δεν έχω πρόβλημα γιατί αυτή είναι η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:

«Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσα τα πουλάκια της κάτω από τας πτέρυγάς της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλο. Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία».

«Όταν δεν πασχίζουμε να αναπτύσσουμε, να καλλιεργούμε. Τι περιμένουμε; Είναι μισογύνης ο Μητροπολίτης; Αλήθεια τι ψάλλαμε; Τι επαινέσαμε; Τη μητρότητα. Αυτή ανέβασε την Παναγία πάνω από την Αγία Τράπεζα», είπε ακόμα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 02:03:00 κι έπειτα

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%