Μουσικά Νέα

Demi Lovato: Απαγορεύτηκε στη Βρετανία διαφήμιση για το άλμπουμ της ως προσβλητική για τους Χριστιανούς

today11 Ιανουαρίου, 2023 7

Φόντο
share close

Το εξώφυλλο για το τελευταίο άλμπουμ της Demi Lovato προκάλεσε σάλο στη Βρετανία.

Μία διαφήμιση για το άλμπουμ «Holy Fvck» της Demi Lovato απαγορεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή ήταν πιθανό να «προσβάλει σοβαρά τους χριστιανούς».

Το εξώφυλλο του άλμπουμ, στο οποίο η Demi Lovato να φοράει μία στολή σαδομαζοχισμού ενώ είναι ξαπλωμένη σε ένα στρώμα σε σχήμα σταυρού, παραβίασε τον κώδικα της Αρχής Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) Ηνωμένο Βασίλειο επειδή «συνδέει τη σεξουαλικότητα με το ιερό σύμβολο του σταυρού και της σταύρωσης».

Σύμφωνα με το Sky News, η ASA έλαβε τέσσερις καταγγελίες, οι οποίες ανέφεραν ότι τις αφίσες μπορούσαν να τις δουν παιδιά στα σημεία στα οποία είχαν αναρτηθεί.

Η ASA εξήγησε ότι το γεγονός ότι η Demi Lovato «είναι δεμένη με μια στολή σαδομαζοχισμού ενώ βρίσκεται σε ένα στρώμα σε σχήμα σταυρού, σε μια θέση με τα πόδια της δεμένα στο ένα μέρος που θύμιζε τον Χριστό πάνω στον σταυρό, μαζί με την αναφορά στο “Holy Fvck”, η οποία σε αυτό το πλαίσιο ήταν πιθανό να θεωρηθεί ότι συνδέει τη σεξουαλικότητα με το ιερό σύμβολο του σταυρού και τη σταύρωση, ήταν πιθανό να αποτελέσει σοβαρή προσβολή για τους χριστιανούς».

«Ως εκ τούτου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η διαφήμιση παραβίαζε τον Κώδικα», σημείωσε η ρυθμιστική αρχή.

Οι αφίσες αναρτήθηκαν σε έξι σημεία στο Λονδίνο το περασμένο καλοκαίρι και η δισκογραφική εταιρεία Polydor Records, τμήμα της Universal Music Group, υποστήριξε δεν ότι το εξώφυλλο του άλμπουμ της Demi Lovato δεν ήταν προσβλητικό.

Η Polydor Records πρόσθεσε ότι είχε ελέγξει μαζί με τη διαφημιστική εταιρεία με την οποία συνεργάστηκε αν η αφίσα πληρούσε τις προϋποθέσεις να κυκλοφορήσει στις προτεινόμενες τοποθεσίες και έλαβε θετική απάντηση, για να προχωρήσεις σε αυτή τη βάση.

Οι αφίσες έμειναν αναρτημένες για διάστημα τεσσάρων ημερών και αφαιρέθηκαν στις 23 Αυγούστου 2022.

Η ASA δήλωσε επίσης: «Είπαμε στην Universal Music Operations να διασφαλίσει ότι οι διαφημίσεις της δεν θα προκαλούσαν σοβαρή ή εκτεταμένη προσβολή στο μέλλον».

Το άλμπουμ «Holy Fvck» της Demi Lovato, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2022, καταγράφει την περίπλοκη διαδρομή της ζωής της μέσα από τον εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, τα προβλήματα με την ψυχική υγεία της, τις προσπάθειες θεραπείας και την ανάρρωση.

Η Demi Lovato ξεκίνησε να γράφε το άλμπουμ μετά από μία εθελοντική παραμονή σε κέντρο αποτοξίνωσης τον Δεκέμβριο του 2021 και δήλωσε στο BBC: «Δεν παίζω πια pop μουσική. Είναι ένα ροκ άλμπουμ».

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%