Μουσικά Νέα

BTS: Δημοσκόπηση από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας για την απαλλαγή τους από την υποχρέωση στράτευσης

today2 Σεπτεμβρίου, 2022

Φόντο
share close

Το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας διευκρίνισε ότι η δημοσκόπηση θα είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες που θα καθορίσουν την τελική απόφαση.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοσκόπησης για να αποφασίσει αν θα χορηγήσει στα μέλη των BTS απαλλαγή από την υποχρέωση στράτευσης.

Οι συζητήσεις σχετικά με την αναγκαιότητα να υπηρετήσουν οι BTS τη στρατιωτική θητεία τους αποτελούν εδώ και καιρό αντικείμενο δημόσιας διαμάχης.

Ενώ σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία, όλοι οι ικανοί άνδρες υποχρεούνται να εκπληρώσουν στρατιωτική θητεία 21 μηνών πριν από την ηλικία των 28 ετών, στα μέλη των BTS δόθηκε αναβολή κατάταξης δύο ετών.

Η αντιπαράθεση έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα καθώς το μεγαλύτερο μέλος του συγκροτήματος, ο Jin, πρόκειται να γίνει 30 ετών αυτόν τον Δεκέμβριο.

Στις 31 Αυγούστου, οι Korea Times ανέφεραν σε δημοσίευμά τους ότι ο Υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Lee Jong-sup διέταξε τους ανθρώπους του υπουργείου του να διενεργήσουν έρευνα για να σφυγμομετρήσουν την άποψη του κοινού σχετικά με τη στράτευση των BTS.

να επιτραπεί στους BTS να υπηρετήσουν εναλλακτική θητεία ως πρεσβευτές της υποψηφιότητας του Μπουσάν για τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Έκθεσης Πόλης το 2030.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%