Μουσικά Νέα

BLACKPINK: Οι πρώτοι καλλιτέχνες που ξεπερνούν τους 80 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube

today9 Σεπτεμβρίου, 2022 4

Φόντο
share close

Το συγκρότημα της K-pop σημείωσε άλλα δύο σημαντικά ορόσημα στο YouTube τον Ιούνιο και τον Αύγουστο.

Οι BLACKPINK έγιναν το πρώτο όνομα από τον χώρο της μουσικής που ξεπερνά τους 80 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube, όπως ανακοίνωσε επίσης η πλατφόρμα την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Το γυναικείο συγκρότημα της K-pop, το οποίο αποτελείται από τις Jisoo, Jennie, Lisa και Rosé, έφτασε τους 75 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, στις 28 Ιουνίου.

Οι BLACKPINK κέρδισαν για πρώτη φορά τον τίτλο του καλλιτέχνη με τους περισσότερους συνδρομητές στο YouTube τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ξεπέρασαν τον Justin Bieber μετρώντας 65,5 εκατομμύρια συνδρομητές στην πλατφόρμα.

Αυτή τη στιγμή, οι BTS καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση στη λίστα των καλλιτεχνών με τους περισσότερους συνδρομητές, με 70,6 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ τρίτος είναι ο Justin Bieber με 70 εκατομμύρια συνδρομητές.

BLACKPINK

Οι BLACKPINK έσπασαν τα κοντέρ στο YouTube με την κυκλοφορία του νέου single τους «Pink Venom» και του music video του τον προηγούμενο μήνα.

Το YouTube επιβεβαίωσε στις 22 Αυγούστου ότι το «Pink Venom» χάρισε στις BLACKPINK το ρεκόρ για το μουσικό βίντεο τίτλο που συγκεντρώνει τις περισσότερες προβολές μέσα σε 24 ώρες για το 2022 μέχρι στιγμής, αφού κατέγραψε πάνω από 90,4 εκατομμύρια προβολές την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.

Το «Pink Venom» είναι επίσης το τρίτο βίντεο όλων των εποχών με τις περισσότερες προβολές μέσα σε 24 ώρες.

Οι BLACKPINK συνεργάστηκαν με το YouTube Shorts για τη δημιουργία του #PinkVenomChallenge, προσκαλώντας τους θαυμαστές τους, τους BLINKs, σε όλο τον κόσμο να ανεβάσουν τα δικά τους βίντεο ενώ χορεύουν υπό τους ήχους του τραγουδιού.

Το συγκρότημα ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή για την άφιξη του δεύτερου άλμπουμ του, «Born Pink». Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει από την YG Entertainment την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου μαζί με το επόμενο single των BLACKPINK, το «Shut Down».

Οι BLACKPINK θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο μια τεράστια παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση του «Born Pink», που θα περιλαμβάνει στάσεις στη Νότια Κορέα, στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%