Επικαιρότητα

Bild για Αντετοκούνμπο: Ως παιδί ήταν άπορος, με τα αδέρφια του έπρεπε να ψάξουν στα σκουπίδια για να φάνε

today12 Σεπτεμβρίου, 2022 8

Φόντο
share close

Αναδρομή στο δύσκολο παρελθόν του Γιάννη Αντετοκούνμπο κάνει η γερμανική Bild, λίγο πριν τον αγώνα της Εθνικής με τη Γερμανιά. Η εφημερίδα κάνει σύντομη αναδρομή στο παρελθόν του παίκτη με το πολύπλοκο όνομα, όπως γράφει, το οποίο μάλιστα αναφέρεται 3 φορές στο φύλλο αγώνα της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ λόγω των άλλων 2 αδελφών του.

«Την περασμένη σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούμπο κέρδισε περίπου 39 εκ. ευρώ, τη σεζόν 2025/26 ο μισθός του θα ανέβει στα περίπου 51,4 εκ. ευρώ. Μυθικός πλούτος. Ο Αντετοκούνμπο όμως γνωρίζει και την άλλη πλευρά. Ως παιδί και έφηβος ήταν άπορος. Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα από παράτυπους νιγηριανούς μετανάστες» αναφέρεται στο άρθρο.

Οι δύσκολες στιγμές

Η Bild περιγράφει τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας στην Αθήνα, γεγονότα που είναι γνωστά σε ένα ελληνικό κοινό.

«Κάποιες μέρες δεν υπήρχαν χρήματα για φαγητό» μεταφέρει ο Γερμανός αρθρογράφος τα λεγόμενα του Αντετοκούνμπο στο περιοδικό Time. Τότε τα αδέρφια έπρεπε να ψάξουν κάτι να φάνε σε κάδους σκουπιδιών. Εκτός από τη φτώχεια, υπήρχε και ο φόβος απέλασης. «Πηγαίναμε για ύπνο με το φόβο μήπως ξυπνήσουμε και οι γονείς μας δεν ήταν πια εκεί. Η αστυνομία θα μπορούσε να τους απελάσει ανά πάσα στιγμή» διηγείται ο Γιάννης στο περιοδικό. Εκείνη την περίοδο ο Γιάννης, όπως και όλη του η οικογένεια, είναι άπατρις. ‘Έλληνας δεν είναι, ούτε έχει νιγηριανή υπηκοότητα, δεν υπάρχουν χαρτιά. Όσο η δύσκολη ζωή του αφήνει χρόνο να ονειρεύεται, κάνει όνειρα για καριέρα ποδοσφαιριστή» αναφέρει το άρθρο σύμφωνα με την dw.com

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%