Επικαιρότητα

Athens Flying Week 2022: Διήμερο αεροπορικό show – Όλα τα βλέμματα στα Rafale

today16 Σεπτεμβρίου, 2022 13

Φόντο
share close

Ο αεροδιάδρομος έχει πάρει από νωρίς φωτιά στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα καθώς οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις πτητικών μέσων διαδέχονται η μία την άλλη, στην ημέρα τελικών δοκιμών του Athens Flying Week στις 17 και 18/9.

Φέτος τα βλέμματα θα τραβήξουν τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale αλλά και το ελβετικό μαχητικό F18, το αεροπλάνο του τηλεοπτικού Maverick του Top Gun.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Athens Flying Week 2022, Πάνος Ποδηματάς, τόνισε ότι το κοινό «θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τις δυνατότητες των Rafale στον αέρα αλλά και στο έδαφος, όπου η κατασκευάστρια εταιρεία θα έχει περίπτερο, παρουσιάζοντας όλες τις λεπτομέρειες του αεροσκάφους».

Ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζουν, επίσης, η πολωνική ομάδα των Orlik, η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και φυσικά το ιστορικό μαχητικό Spitfire. Ακόμη, συμμετέχουν οι Royal Jordanian Falcons, τα F15 της Σαουδικής Αραβίας αλλά και ο Ιταλός βιρτουόζος πιλότος «εξπέρ» των ακροβατικών Λούκα Μπερτόζιο. Παράλληλα με τις αεροπορικές επιδείξεις, πληθώρα εκθεμάτων θα «κοσμούν» τη στατική έκθεση πτητικών μέσων της Athens Flying Week 2022.

Τα εισιτήρια για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα μέσω της viva.gr.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%