Πολιτισμός

Φεστιβάλ Ρεματιάς: Συνεχίζεται στο Ευριπίδειο Θέατρο Χαλανδρίου

today12 Σεπτεμβρίου, 2022 10

Φόντο
share close

Συνεχίζεται με πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ Ρεματιάς στο Ευριπίδειο Θέατρο Χαλανδρίου, ενώ από σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ξεκινούν να παρουσιάζονται διαδοχικά μια σειρά από ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, το «Ανάθεμα» του Γιώργου Αδαμαντιάδη από τη θεατρική ομάδα «Τα μπάσταρδα του Σίσυφου», στις 14 «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά, η οποία ερμηνεύει αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης» με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στις 16 Σεπτεμβρίου «Aysem – Μια ιστορία με γενίτσαρους και βρυκόλακες στην οθωμανική Κρήτη» από τη θεατρική ομάδα SplishSplash.

Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου επιστρέφουν οι νότες με τραγούδια του Σταμάτη Χατζηευσταθίου, και «Πάρτυ των Αναμνήσεων» από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων», ενώ τη Δευτέρα 19 ο Παντελής Κυραμαργιός και ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης παρουσιάζουν το νέο τους δισκογραφικό έργο και πρωτότυπες διασκευές.

Ακολουθεί την Τετάρτη 21, η θεατρική σύνθεση από έργα του Μποστ επιμελημένα από τον Θανάση Παπαγεωργίου «Ακούω ήχον κώδωνος». Από το ιστορικό Θέατρο ΣΤΟΑ με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας του, με τον Θανάση Παπαγεωργίου, τη Λήδα Πρωτοψάλτη και τη συμμετοχή του Διονύση Τσακνή, ο Μποστ αποδεικνύεται ξανά και πάντα επίκαιρος.

Το πολιτικό δρώμενο «Η ιστορία ως θέαμα» από τα «Τα ερείπια των Αθηνών» βασισμένη στο βιβλίο του Τάκη Σιμώτα «Η ιστορία ως θέαμα και ως όργανο πολιτικού προσανατολισμού» σε σκηνοθεσία Σπύρου Βραχωρίτη παρουσιάζεται στις 23 Σεπτεμβρίου και στις 24, οι ίδιοι οι μουσικοί, οι μπάντες και οι δημιουργοί του δήμου Χαλανδρίου παίρνουν τη σκυτάλη και συστήνονται στο κοινό.

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ της Ρεματιάς ρίχνει αυλαία με την διαδραστική παράσταση «Jurassic Adventures» για παιδιά και ενήλικες σε έναν προϊστορικό κόσμο δεινοσαύρων.

Περισσότερες πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίου σε όσες υπάρχει αντίτιμο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.viva.gr/tickets/festival/festibal-rematias-2022-nyxtes-allileggyis/.

Οι διοργανωτές απευθύνουν στο κοινό ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο είναι προαιρετική η συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Για το πλήρες πρόγραμμα και περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε τον σύνδεσμο https://www.chalandri.gr/uncategorized/83405/.

Το φετινό μήνυμα του φεστιβάλ Ρεματιάς που πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο στον πεζόδρομο του Προφήτη Ηλία στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, είναι «Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη και τους ανθρώπους της» και προσκαλεί τους πολίτες να διασκεδάσουν μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη στις «Νύχτες Αλληλεγγύης» του.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%