Κοινωνία

Τρεις γιατροί στη Λάρισα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια – Ο 62χρονος που δεν ξύπνησε ποτέ από το χειρουργείο

today16 Σεπτεμβρίου, 2022 6

Φόντο
share close

Τρεις γιατροί από τη Λάρισα κάθισαν την Παρασκευή (16/9) στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, καθώς κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια.

Σύμφωνα με το larissanet.gr το το περιστατικό συνέβη στις 25 Οκτωβρίου του 2017 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το πρωί εκείνης της ημέρας ένας 62χρονος θα πραγματοποιούσε μια επέμβαση Λευκοπλακίας.

Ο 62χρονος έκλεισε τα μάτια του μετά την αναισθησία για να πραγματοποιηθεί η επέμβαση και δεν τα άνοιξε ποτέ ξανά.

Ο ασθενής που μέχρι εκείνη τη στιγμή εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα έβγαινε από το χειρουργείο σε κωματώδη κατάσταση και τέσσερις περίπου μήνες μετά θα κατέληγε. Αιτία θανάτου ήταν η καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Το δικαστήριο σήμερα κλήθηκε να διερευνήσει αν τα όσα έγιναν εκείνο το πρωινό του Οκτωβρίου οδήγησαν εν τέλει στον θάνατο του άντρα τον Φεβρουάριο του 2018. Αν υπήρχε αμέλεια ενός ή και των τριών γιατρών που έφερε τον 62χρονο σε αυτή την κατάσταση.

Ωστόσο, ένα ανυπόγραφο έγγραφο όμως -στοιχείο της δικογραφίας- θα έφερνε την αναβολή της υπόθεσης. Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ είχαν καταθέσει ήδη οι πρώτοι μάρτυρες, διαπιστώθηκε ότι το πρακτικό του χειρουργείου το οποίο περιέγραφε τι έγινε εκείνο το πρωινό που ο άντρας εισήχθη για επέμβαση και βγήκε σε κωματώδη κατάσταση, ήταν ανυπόγραφο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την απορία του δικαστηρίου με την Εισαγγελέα να προτείνει την αναβολή της δίκης ώστε να προσκομιστεί το επίσημο πρακτικό του χειρουργείου και επίσης ζήτησε συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη για το αν υπάρχει ευθύνη των γιατρών ή όχι.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 13 Φεβρουαρίου του 2023.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%