Μουσικά Νέα

Το «The Beatles: Get Back» του Peter Jackson κέρδισε πέντε βραβεία Emmy

today5 Σεπτεμβρίου, 2022 3

Φόντο
share close

Το «The Beatles: Get Back» κέρδισε και τα πέντε βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφιο.

Το ντοκιμαντέρ «Get Back» του Peter Jackson για τους Beatles κέρδισε πέντε βραβεία στην τελετή απονομής των Creative Arts Emmy Awards για το 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το «Get Back», το οποίο κυκλοφόρησε σε τρία μέρη στο Disney+ τον Νοέμβριο του 2021, έλαβε το βραβείο του Εξαιρετικού Ντοκιμαντέρ, ενώ ο Peter Jackson κέρδισε το βραβείο της Εξαιρετικής Σκηνοθεσίας σε Ντοκιμαντέρ.

Η σειρά ντοκιμαντέρ απέσπασε επίσης τα βραβεία για το Εξαιρετικό Μοντάζ Εικόνας, την Εξαιρετική Επεξεργασία Ήχου και την Εξαιρετική Μίξη Ήχου στην κατηγορία των προγραμμάτων μη μυθοπλασίας.

Νικητές στην κατηγορία του Εξαιρετικού Ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε ολόκληρη η ομάδα παραγωγής του «Get Back», η οποία αποτελείται από τον Paul McCartney, τον Ringo Starr, τον Peter Jackson, τη Yoko Ono και την Olivia Harrison, χήρα του George Harrison, μεταξύ άλλων.

Το «Get Back» βασίστηκε στο υλικό που τράβηξε ο Michael Lindsay-Hogg για την ταινία «Let It Be» των Bealtes το 1970.

Ενώ η αρχική ταινία όπως κυκλοφόρησε κατέγραφε μία δυσάρεστη πτυχή των τελευταίων μηνών των Beatles, το ακυκλοφόρητο υλικό που χρησιμοποιήθηκε από τον Peter Jackson πρόσφερε μία πολύ πιο φωτεινή εικόνα του τέλους του συγκροτήματος.

Ο Peter Jackson στη σκηνή των Creative Arts Emmy Awards 2022 (Invision/AP)

«Θα ήθελα απλώς να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν σε αυτή την ταινία, ειδικά την οικογένειά μας στην πατρίδα και τη δεύτερη οικογένειά μας στο Λονδίνο στην Apple Corps», είπε ο Peter Jackson στην ομιλία του για το βραβείο του Εξαιρετικού Ντοκιμαντέρ.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Beatles. Σας ευχαριστούμε πολύ για τα πάνω από 60 χρόνια της θετικής, πληθωρικής, χαρούμενης… Η μουσική σας είναι τόσο σημαντική και νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι ενσωματωμένη στο DNA μας», πρόσθεσε.

Όταν παρέλαβε το βραβείο της Εξαιρετικής Σκηνοθεσίας, ο Peter Jackson σημείωσε ότι ήταν «ένα οκτάχρονο παιδί στη Νέα Ζηλανδία, ένας πρόσκοπος που φορούσε κοντό παντελόνι» όταν ο Lindsay-Hogg γύριζε το «Let It Be».

«Και για λόγους που δεν καταλαβαίνω ακριβώς, πενήντα χρόνια αργότερα οι Beatles με εμπιστεύτηκαν να πάρω το υλικό και να κάνω μία ταινία. Αλλά το γεγονός ότι έγινα ένα μικρό μέρος της ιστορίας των Beatles ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για εκείνο το οκτάχρονο παιδί», συνέχισε.

Τον Ιούλιο, ο Peter Jackson αποκάλυψε ότι ενδέχεται να συνεργαστεί ξανά με τους Beatles.

«Μιλάω με τους Beatles για ένα άλλο πρότζεκτ, κάτι πολύ, πολύ διαφορετικό από το “Get Back”», δήλωσε στο Deadline.

«Βλέπουμε ποιες είναι οι δυνατότητες, αλλά πρόκειται για ένα άλλο πρότζεκτ μαζί τους. Δεν είναι στην πραγματικότητα ένα ντοκιμαντέρ και αυτό είναι το μόνο που μπορώ πραγματικά να πω», ανέφερε.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%