Επικαιρότητα

Στην Ελλάδα για να παραλάβει το αεροσκάφος που του δωρίζει η ελληνική κυβέρνηση ο Νίκος Αναστασιάδης

today31 Αυγούστου, 2022 4

Φόντο
share close

Στην Αθήνα θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη (1/9) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρα μας Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να παραλάβει το αεροσκάφος που του δωρίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 πμ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Πέτρος Δημητρίου και ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Παντελής Παντελίδης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση τους, οι Νίκος Αναστασιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβούν στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου σε ειδική τελετή, ο Πρόεδρος της Κύπρου θα παραλάβει το πολιτικό αεροσκάφος που αποτελεί δωρεά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία, για σκοπούς εξυπηρέτησης των υπηρεσιακών μετακινήσεων του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ θα χρησιμοποιείται και για επείγουσες ιατρικές ανάγκες.

Στην τελετή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρόντες θα είναι ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Πέτρος Δημητρίου, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης, ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Παντελής Παντελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιβιβαστούν στο αεροσκάφος για επιστροφή στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%