Κοινωνία

Σπύρος Μπιμπίλας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Τον παρακαλώ αν έχει δύναμη να σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια»

today13 Σεπτεμβρίου, 2022 6

Φόντο
share close

«Έχω πολύ μεγάλη αγάπη για αυτόν τον άνθρωπο και δεν το κρύβω, όμως αυτά που έμαθα μετέπειτα, με απογοήτευσαν παρά πολύ και επηρέασε την αγάπη που είχα για τον Πέτρο και για την Ελπίδα» είπε αναφερόμενος στον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγο του ο επί σειρά ετών στενός τους φίλος πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. Μάλιστα, ο μάρτυρας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου ο Πέτρος Φιλιππιπδης δικάζεται κατηγορούμενος για ένα βιασμό και δυο απόπειρες ξέσπασε και ζήτησε από τον κατηγορούμενο να ζητήσει συγγνώμη. «Παρακαλώ τον Πέτρο αν έχει δύναμη να σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ και χαρακτήρισε τον άλλοτε στενό του φίλο ως έναν άνθρωπο που «τσιλιμπουρδίζει», ως ένα εξουσιαστικό άτομο που ο,τι ήθελε το αποκτούσε.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Πέτρο α Φιλιππίδη και την οικογένεια του αλλά και με την ημέρα της νεαρής κοπέλας που επέχει καταγγείλει ότι βιάστηκε.

«Γνώρισα τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας στον Πέτρο. Το 2003 ή 2004 πήγα στο Πέτρο και του είπα να γνωρίσει μια φίλη μου, αλλά του έκανα επισήμανση “πρόσεχε μην της την πέσεις”. Είχε αυτή την τάση να τσιλιμπουρδιζει δυστυχώς. Αφού γνωρίστηκαν της είπε να ξαναέρθει μαζί με το σύντροφο της, γνωστό τραγουδιστή» κατέθεσε και στη συνέχεια σημείωσε πολλές φορές ότι πολλές κοπέλες είχαν εκδιωχθεί ή είχαν φύγει από παραστάσεις και σήριαλ στην τηλεόραση γιατί αρνήθηκαν να συνευρεθούν ερωτικά με τον κατηγορούμενο. 

Ο μάρτυρας μίλησε για τη συνάντηση που είχε το 2010 με τη σύζυγο του κατηγορούμενου και τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας. «Η Ελπίδα Νίνου μας είπε θέλω να σας μιλήσω. Στο αυτοκίνητο μας είπε ένα απίστευτο ότι η καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχέση μαζί του… με εξέπληξε… τη ρώτησα που το ξέρει και μου είπε ότι είχε δει τα μηνύματα της».

Πρόεδρος: Το 2010 η Ελπίδα Νίνου σας ανέφερε ότι έστελνε μηνύματα στον σύζυγο της η καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όλα αυτά τα χρόνια είχα καταλάβει ότι παρακολουθούσε ο ένας τα κινητά του αλλού. Και της είπα είναι δυνατόν; αφού ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Και γιατί δεν πήρε τη μάνα της κατευθείαν ο Πέτρος αν ενοχλείται; Αν ο Πέτρος δεν ήταν εντάξει – για αυτό έχω στεναχωρηθεί παρά πολύ – θα έπρεπε να πάρει τη μητέρα της να της πει ότι η κόρη σου μου ασκεί σεξουαλική πίεση. Το αντίθετο έγινε, δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορώ να θυμάμαι επακριβώς τι ειπώθηκε. Η μικρή φαντάζομαι δεν το είπε γιατί φοβόταν».

Πρόεδρος: Ήσασταν κοντά στον κατηγορούμενο και την οικογένεια του αλλά είστε και μέσα στο χώρο του θεάτρου. Ακούσατε ποτέ κάτι ανησυχητικό ώστε να του πείτε «ακούγεται αυτό για εσένα Πέτρο». Κάτι να σας ανησυχήσει να σας προβληματίσει;

Μάρτυρας: Πολύ συχνά, σε κάθε παράσταση, είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια και η Ελπίδα ήξερε ή προσπαθούσε να μάθει ποια ήταν. Δεν χρειαζόταν να μου το πει κάποιος. Το είχε ως φυσιολογικό πράγμα στη ζωή του ότι ο ίδιος είχε σχέσεις με παρά πολλές γυναίκες.

Οι καταγγελίες

Ο Σπύρος Μπιμπιλας υποστήριξε δε ότι δεν έχει καμία γνώση για τις άλλες δύο καταγγέλλουσες, ωστόσο όπως είπε, ο κατηγορούμενος τον καλούσε για να μάθει αν υπήρξαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του αφού βγήκαν οι τρεις πρώτες επώνυμες ηθοποιοί.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%