Κοινωνία

Πύργος: «Φοβάται να βγει από το σπίτι» λέει η μητέρα του 15χρονου που έπεσε θύμα bullying

today30 Αυγούστου, 2022 7

Φόντο
share close

«Το παιδί φοβάται να βγει από το σπίτι» λέει η μητέρα του 15χρονου που έπεσε θύμα bullying στον Πύργο. Όπως είπε η μητέρα μιλώντας στο patrisnews.gr, η κατάσταση αυτή έχει ξεκινήσει από τις 29 Ιουλίου όταν και το παιδί της επέστρεψε στο σπίτι και της αποκάλυψε ότι οι «νταήδες» τον χαστούκισαν.

Ωστόσο, νόμισε αρχικά πως ήταν κάτι τυχαίο και επρόκειτο για κάποιον διαπληκτισμό μεταξύ τους που θα τελείωνε εκεί. Το σοκ που υπέστη στη θέαση του βίντεο και η ανησυχία που της προκάλεσε, ήταν αυτά που την οδήγησαν στην Αστυνομία για κατάθεση μήνυσης, με τον αξιωματικό υπηρεσίας όπως η ίδια σημείωσε να τη συμβουλεύει πως είναι καλύτερα να τους γίνει σύσταση.

Μάλιστα, έστειλε το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού το γιό της στο χωριό εκτιμώντας πως το θέμα θα ξεχαστεί, ωστόσο με την επιστροφή του οι «νταήδες» τον ξαναβρήκαν, του επιτέθηκαν και τον απείλησαν πως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και πως δε θα μπορεί να βγει από το σπίτι.

«Το παιδί φοβάται να βγει από το σπίτι, μένει μέσα και όπου πάει βγαίνουμε μαζί. Δε βγαίνει ούτε στη γειτονιά, γιατί εκεί έγινε το περιστατικό» λέει χαρακτηριστικά η μητέρα του 15χρονου αγοριού.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πως ξεκίνησε η κατάσταση αυτή, σημειώνοντας πως ήταν συμμαθητές με το γιό της στο γυμνάσιο, όπου και δημιουργήθηκε κόντρα και υπήρχαν κατηγορίες για φωτιές και καταστροφή σχολικής περιουσίας. «Είπαν ότι αν δεν τους απαλλάξει από αυτές τις κατηγορίες, θα το χτυπήσουν περισσότερο. Το παιδί είναι τρομοκρατημένο και φοβάται να πάει οπωσδήποτε. Κάθεται μέσα στο σπίτι» λέει σοκαρισμένη η μητέρα.

Μάλιστα, επεσήμανε πως μόνο όταν είδε το βίντεο αντιλήφθηκε πως η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή, ενώ τονίζει πως παρά τις ενέργειές τους δεν ξέρει αν θα σταματήσει όλο αυτό, γεγονός που την οδηγεί στη σκέψη αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος.

«Δεν είναι μόνο το δικό μου παιδί – Όπου βρουν χτυπούν, χωρίς λόγο»

Το μεγαλύτερο ωστόσο σοκ στην υπόθεση ήταν η αποκάλυψη της μητέρας πως το παιδί της δεν είναι το μόνο θύμα εκφοβισμού. «Έχουν επιτεθεί και σε άλλα παιδάκια, που φοβούνται να μιλήσουν. Μικρότερα από το δικό μου, που πηγαίνουν ακόμα δημοτικό. Όπου βρουν χτυπούν. Χωρίς λόγο. Αυτά γυρνούν συνέχεια στον Πύργο. Το περιστατικό έγινε σχεδόν έξω από το σπίτι μου. Το χτύπησαν, το απείλησαν και έφυγαν» συγκλονίζει

Δήμαρχος Πύργου: «Κι αν σκοτώσουν κάποιο παιδί; – Θύμα και η κόρη μου»

Για το συγκεκριμένο περιστατικό μίλησε και ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, λέγοντας ότι πρόκειται για μια μικρή ομάδα συγκεκριμένης προελεύσεως με παραβατική συμπεριφορά που έχει απασχολήσει τις αρχές ποικιλοτρόπως και πολλές φορές, ωστόσο συνεχίζει να κυκλοφορεί και να τρομοκρατεί. Μάλιστα, εκτίμησε πως οι ίδιες παραβάσεις αν γίνονταν από άλλους θα βρίσκονταν ήδη στη φυλακή και τόνισε με έμφαση πως η ανοχή αυτή που φτάνει τα όρια της συγκάλυψης καταντά προκλητική για τους νομοταγείς πολίτες.

Μεταξύ άλλων είπε πως θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα ενέργειες προκειμένου να μη θρηνήσουμε κάποιο θύμα, ενώ στάθηκε και στα έγγραφα που έχει στείλει ο ίδιος προς όλες τις αρχές από την αρχή της θητείας του για τέτοιου είδους φαινόμενα. Μάλιστα, σημείωσε πως ακραίες καταστάσεις οδηγούν και σε αρνητικά αποτελέσματα, θυμίζοντας σε όλους την περίπτωση του Θύμιου. Εμφανίστηκε ωστόσο και γνώστης των προβλημάτων στην ανατολική πλευρά της πόλης από συγκεκριμένες ομάδες, ενημερώνοντας πως πρόσφατα είχε έρθει και επιτροπή πολιτών για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Στη δημοκρατία, η ασφάλεια του πολίτη είναι το μέγιστο αγαθό. Όταν αυτό το αντιμετωπίζουμε φευγαλέα και επιδερμικά, νομίζω ότι είναι πρόκληση. Έχουμε κρίση πολιτειακή από τη στιγμή που αισθάνεσαι όμηρος από την βία κάποιων παραβατικών», πρόσθεσε.

«Και η κόρη μου είχε πέσει θύμα bullying»

«Ακόμα και η κόρη μου είχε πέσει θύμα bullying και μου είχαν πει ότι αυτός και αυτός θα είναι οι δράστες και πράγματι ήταν αυτοί. Τους πήρανε στο τμήμα και δεν έγινε κάτι. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε τώρα; Κι αν σκοτώσουν κάποιο παιδί;» συγκλονίζει ο δήμαρχος.

«Τέρμα οι δημόσιες σχέσεις και οι χαζοφιλίες. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα δίκτυα τα οποία χρησιμοποιούν και αξιοποιούν, αλλά αφήνουν αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν αυτά που κάνουν. Τέρμα η ανοχή. Και από την δημοτική αρχή τέρμα η ανοχή» κατέληξε ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%