Κοινωνία

Πυρκαγιά Μάτι: Ξεχείλισε η οργή των συγγενών των θυμάτων – «Πού ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε»

today16 Νοεμβρίου, 2022 6

Φόντο
share close

Την οργισμένη αντίδραση των συγγενών των θυμάτων, των εγκαυματιών και των πυρόπληκτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι προκάλεσε η παρουσία στη δικαστική αίθουσα, όπου άρχισε να εκδικάζεται η υπόθεση, των στελεχών της πυροσβεστικής και κυρίως των χειριστών των ελικοπτέρων οι οποίοι έχουν κληθεί ως μάρτυρες. «Πού ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο» αντέδρασαν με την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων να παρεμβαίνει λέγοντας: «Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτηση σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή».

Σήμερα, αφού ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις υποστήριξης της κατηγορίας ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Βασίλης Ταουξή, ζήτησε από το δικαστήριο να καταθέσουν ως πρώτοι μάρτυρες οι πραγματογνώμονες του πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση και βρίσκονται από την 93η θέση και κάτω στον κατάλογο των μαρτύρων.

«Υπάρχουν μάρτυρες που δεν έχουν κλητευθεί από το δικαστήριο σας. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο σας να κλητευθούν μέσω του κ. εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση» τόνισε, με τη σειρά του, ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου οπότε και η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αναμένεται να υποβάλει ενστάσεις για τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%