Παράξενα

Πρωτοφανείς πωλήσεις για την πολύκροτη αυτοβιογραφία του Χάρι «Ρεζέρβα» – 1,5 εκατ. αντίτυπα την πρώτη μέρα

today12 Ιανουαρίου, 2023 4

Φόντο
share close

Ακόμα και οι δυσαρεστημένοι από τον νεαρό πρίγκιπα, έσπευσαν να αγοράσουν το βιβλίο του,  για να μάθουν από πρωτο χέρι τα «άπλυτα» της βασιλικής οικογένειας

Παρά το ότι η δημοτικότητα του πρίγκιπα Χάρι έχει καταποντιστεί λόγω της «προδοσίας» της οικογένειας του με τις προσωπικές αποκαλύψεις που έκανε, εν τούτοις φαίνεται ότι – ακόμα και αυτοί που είναι δυσαρεστημένοι από τον νεαρό πρίγκιπα, έσπευσαν να αγοράσουν την αυτοβιογραφία του για να μάθουν από πρωτο χέρι τα «άπλυτα» της βασιλικής οικογένειας. 

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο του “Spare” (Η Ρεζέρβα στα ελληνικά), τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι γνώρισαν εκτόξευση πωλήσεων, που ξεπέρασαν το 1,4 εκατομμύριο αντίτυπα κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της αγγλόφωνης έκδοσης. 

Σύμφωνα με τον Penguin Random House, οι πωλήσεις του βιβλίου – ακόμα και σε ψηφιακή μορφή ή audio book –  στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά είναι πρωτοφανείς για τέτοιου είδους βιβλίο.

Μάλιστα, στο 1,4 εκατομμύριο δεν συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις του βιβλίου στις μεταφράσεις του,  που έχουν κυκλοφορήσει σε 15 γλώσσες.

Πρωτοφανείς πωλήσεις – χαμηλή δημοτικότητα 

Το βιβλίο κυκλοφόρησε την Τρίτη, τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και τέσσερις μήνες πριν από την στέψη του Καρόλου Γ,’ και αποτελεί σε μεγάλο μέρος του ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών του πρίγκιπα Χάρι με πρόσωπα της οικογενείας του.

«Κανείς δεν βγαίνει αλώβητος: ούτε ο ίδιος, ούτε ο πατέρας του Κάρολος και ο αδελφός του Ουίλιαμ, που δέχεται και τις περισσότερες επιθέσεις, ούτε η μητριά του Καμίλα ούτε η νύφη του Κέιτ» γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει τηρήσει προς το παρόν σιγή για τις κατηγορίες, ενώ ο Τύπος κάνει λόγο για την δυσαρέσκεια των Ουίνδσορ, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές.

Παρά τις υψηλές πωλήσεις του βιβλίου, η δημοτικότητα του πρίγκιπα Χάρι δέχεται πλήγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου περιγράφεται ως κακομαθημένο παιδί που επιζητεί τα προνόμια του ρόλου του χωρίς τις σκοτούρες.

Μόνο το 26% των Βρετανών διατηρούν θετική γνώμη για τον δούκα του Σάσεξ, σύμφωνα με έρευνα του YouGov στις αρχές του Ιανουαρίου, από 34% τον Δεκέμβριο.

Ακόμη και οι νέοι, που γενικά είχαν περισσότερες θετικές γνώμες προς το πρόσωπό του, είναι πλέον διχασμένοι με 41% θετικών γνωμών και 41% αρνητικών.

Πηγή: skai.gr

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%