Κοινωνία

Προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο για διαρροή στοιχείων από την ΕΥΠ για παρακολουθήσεις

today5 Αυγούστου, 2022

Background
share close

Ποινική προκαταρτική έρευνα από τον ίδιο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα διενεργηθεί για την πιθανή διαρροή στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν, όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του επικεφαλής της εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας αποτέλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Σημειώνεται, ότι η προκαταρτική δεν αφορά στην ουσία των καταγγελιών για παρακολούθηση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ- ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά μόνο στη διαρροή των στοιχείων. Η έρευνα θα διενεργηθεί προσωπικά από τον κ. Ντογιάκο λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται, όπως διευκρίνιζαν ανώτατες εισαγγελικές πηγές, θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγελίες για παρακολούθηση έχουν υποβληθεί από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη οι οποίες επίσης θα ερευνηθούν για τη διαρροή των στοιχείων σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ έρευνες για την ουσία των παρακολουθήσεων ήδη διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Previous post

Μουσικά Νέα

Ο Calvin Harris παρουσιάζει το νέο άλμπουμ «Funk Wav Bounces Vol. 2»

Ο Calvin Harris παρουσιάζει το soundtrack του φετινού καλοκαιριού. Ο Calvin Harris κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του «Funk Wav Bounces Vol. 2». Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού άλμπουμ του «Funk Wav Bounces Vol. 1», ο Calvin Harris παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη συνέχεια με το «Funk Wav Bounces Vol. 2», στο οποίο έχει μαζί του μία εντυπωσιακή σειρά καλλιτεχνών. Στο […] hit-channel.com

today5 Αυγούστου, 2022


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%