Επικαιρότητα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές σήμερα Σάββατο 6 Αυγούστου

today6 Αυγούστου, 2022 1

Background
share close

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα Κυριακή 31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται Αττική, Εύβοια, Λέσβος, Χιός-Ψαρά και Ικαρία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Previous post

Επικαιρότητα

Κρήτη: Πήγε στο σπίτι των πεθερικών του και τα «έσπασε» – Αναζητούσε την σύζυγό του

Σε χωριό της ενδοχώρας του Ρεθύμνου στην Κρήτη, μια οικογένεια έζησε στιγμές τρόμου όταν ο 38χρονος γαμπρός τους επισκέφθηκε το σπίτι τους και τα έκανε γυαλιά – καρφιά, ενώ αναζητούσε την σύζυγό του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.gr το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (5/8) με «πρωταγωνιστή» τον 38χρονο άνδρα ο οποίος μετά που κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ αποφάσισε να πάει στο σπίτι των πεθερικών του προκειμένου να […]

today6 Αυγούστου, 2022 1


0%