Επικαιρότητα

Πλεύρης: Από το νοσοκομείο Βόλου η αναρρωτική στον προϊστάμενο του σταθμάρχη – Σε αργία ο γιατρός αν βρεθεί κάτι μεμπτό

today6 Μαρτίου, 2023 6

Φόντο
share close

Αύριο Τρίτη 7/2 θα ολοκληρωθεί η κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια που δόθηκε στον προϊστάμενο του σταθμάρχη την επόμενη μέρα του του δυστυχήματος, την οποία διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Έγινε συνεννόηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και ζητήσαμε να γίνει κατεπείγουσα ΕΔΕ, που θα ολοκληρωθεί σε 24 ώρες, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που δόθηκε αναρρωτική άδεια από δημόσιο νοσοκομείο από εμάς (στον επιθεωρητή). Καταλαβαίνετε ότι όταν μια αναρρωτική είναι πλησίον αυτού του συμβάντος δημιουργεί μία υπόνοια που πρέπει να εξεταστεί. Θα αποδοθούν ευθύνες εάν δεν συντρέχουν οι όροι και θα τεθούν όσοι την έχουν δώσει σε άμεση αργία» τόνισε ο υπουργό; Υγείας Θάνος Πλεύρης στον ΣΚΑΪ στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

«Τον ακριβή λόγο που δόθηκε δεν μπορώ να τον πω. Έχει πάρει την άδεια από νοσοκομείο του Βόλου αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες λόγο και του ιατρικού απορρήτου. Δεν είναι κάτι που συνδέεται με κάτι αιφνίδιο. Θα γίνει ΕΔΕ γιατί δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε ιατρικά απόρρητα. Αν φανεί ότι έχει δοθεί για εξυπηρέτηση και αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο γιατρός που μεσολάβησε δεν είναι δυνατόν να δίνει τέτοιες άδειες».

Και συνέχισε: «Θα τεθούν σε αργία όσοι εμπλέκονται και θα υπάρξουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αν αποδειχθεί ότι αυτό το τυχαίο γεγονός έχει και ιατρική βάση, είναι άλλη υπόθεση. Μου προκαλεί εντύπωση που έγινε τώρα και δεν είναι δυνατόν να μην το διερευνήσουμε. Πήγε τέτοια μέρα και με μια εξέταση πήρε έναν μήνα άδεια».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%