Επικαιρότητα

Πάτρα: Μυστήριο με τον θάνατο του κοριτσιού στο Καραμανδάνειο – Αναμένεται η νεκροψία και οι ιστολογικές

today7 Σεπτεμβρίου, 2022 8

Φόντο
share close

Μυστήριο υπάρχει γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο ενός κοριτσιού μόλις 19 μηνών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Το τραγικό συμβάν έγινε την περασμένη Δευτέρα, όμως η οικογένεια και οι γιατροί δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσουν καμία εξήγηση για τα ακριβή αίτια θανάτου του, καθώς η εξέλιξη ήταν ραγδαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με υψηλό πυρετό. Το παιδί είχε διαγνωστεί θετικό στον κορονοϊό. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν παρουσίαζε εικόνα πνευμονίας ή αναπνευστικής ανεπάρκειας, συμπτώματα που συνδέονται δηλαδή με τον κορονοϊό, ώστε να αποδοθεί εκεί η ασθένειά του.

Την ίδια ημέρα, και ενώ το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο, οι γιατροί αναγκάστηκαν να το διασωληνώσουν, καθώς έπεσε το επίπεδο συνείδησής του και διακομίστηκε επειγόντως στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Ραγδαία επιδείνωση

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι η κατάστασή του, επιδεινώθηκε ραγδαία για ανεξήγητους μέχρι σήμερα λόγους με αποτέλεσμα το μικρό κοριτσάκι την ίδια ημέρα να είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Το παιδί, τελικά έφυγε την Δευτέρα από την ζωή, καθώς οι προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού απέβησαν άκαρπες, ενώ ακόμα και σήμερα, κανείς αρμόδιος δεν είναι σε θέση να δώσει μια λογική εξήγηση στους γονείς του αναφέρει το pelop.gr.

Στη γειτονιά του μικρού κοριτσιού, στην Αγία Τριάδα οι περίοικοι ξεσηκώθηκαν ακούγοντας τη μάνα του παιδιού να ουρλιάζει από τον βαθύ πόνο, μόλις έγινε γνωστό το τραγικό άγγελμα του θανάτου του. Η οικογένεια έχει άλλο ένα παιδάκι 5 ετών.

Ιατρικοί παράγοντες θεωρούν πιο πιθανή αιτία θανάτου την εκδήλωση κάποιας εγκεφαλοπάθειας που είχε ραγδαία εξέλιξη, ωστόσο, τα ακριβή αίτια θανάτου του μικρού παιδιού θα αναζητηθούν πλέον στη νεκροψία – νεκροτομή και στις άλλες ιστολογικές εξετάσεις.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%