Επικαιρότητα

Πάτρα: Επιχειρηματίας υπέστη ανακοπή ενώ χόρευε σε γλέντι – Του έκαναν ΚΑΡΠΑ

today31 Αυγούστου, 2022 4

Φόντο
share close

Καρδιακή ανακοπή υπέστη γνωστός επιχειρηματίας το βράδυ του Σαββάτου, ενώ χόρευε σε δεξίωση που ακολούθησε μετά από κοινωνική εκδήλωση σε κοσμική ταβέρνα σε προάστιο της Πάτρας.

Ξαφνικά, όπως αναφέρει το tempo24.gr, ο 63χρονος έπεσε στο έδαφος ενώ χόρευε.

Οι πιο ψύχραιμοι έτρεξαν να βοηθήσουν και του έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ενώ μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου του προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια, έγιναν οι απαραίτητες  εξετάσεις και διακομίστηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο εφημερεύον ΠΓΝΠ.

Μιλώντας στο τοπικό σάιτ ο καθηγητής καρδιολογίας, Περικλής Νταβλούρος, τόνισε την τεράστια αξία της άμεσης παρέμβασης με σωστές θωρακικές συμπιέσεις (ΚΑΡΠΑ) σε περιστατικά ανακοπής εκτός νοσοκομείου, ώστε να συντηρηθεί η αιμάτωση στον εγκέφαλο κυρίως, καθώς και την αξία της αγγειοπλαστικής (μπαλονάκι) στο έμφραγμα.

Ο καθηγητής για το συγκεκριμένο περιστατικό εξήρε το ρόλο των συμπολιτών που έδωσαν σωστές -όπως αποδείχτηκε- πρώτες βοήθειες στο σημείο του συμβάντος, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία της διευθύντριας της ΜΕΘ κυρίας Φλίγκου προς την Καρδιολογική κλινική του ΠΓΝΠ. Τέλος ο καθηγητής τόνισε με νόημα, πέρα από όλα αυτά, πάντα χρειάζεται και λίγη τύχη.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%