Μουσικά Νέα

Ο Roger Waters παροτρύνει την Ουκρανία να παραδώσει εδάφη στη Ρωσία

today7 Σεπτεμβρίου, 2022 6

Φόντο
share close

Ο Roger Waters τάσσεται υπέρ «μιας διαφορετικής οδού» για να «σταματήσει η σφαγή».

Ο Roger Waters έγραψε μία ανοιχτή επιστολή προς την πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκι, προτείνοντάς της να πείσει τον σύζυγό της, τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να «σταματήσει τη σφαγή» και να επιδιώξει την κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία με την παράδοση δύο ανατολικών περιοχών.

Ο 79χρονος καλλιτέχνης ανάρτησε την επιστολή στο Facebook με αφορμή μία πρόσφατη συνέντευξη της Ολένα Ζελένσκι στο BBC.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η πρώτη κυρία της Ουκρανίας μίλησε για το ανθρώπινο κόστος του πολέμου όταν ρωτήθηκε τι μήνυμα έχει να στείλει στους Βρετανούς πολίτες για την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας που οφείλεται εν μέρει στις επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι (η αύξηση του ενεργειακού κόστους) δεν προέρχεται από την υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία», εξήγησε.

«Οι τιμές ανεβαίνουν και στην Ουκρανία. Αλλά επιπλέον, οι άνθρωποί μας σκοτώνονται. Έτσι, όταν εσείς αρχίζετε να μετράτε τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας ή στην τσέπη σας, εμείς κάνουμε το ίδιο και μετράμε τα θύματά μας. Εάν η υποστήριξη είναι ισχυρή, αυτή η περίοδος θα είναι μικρότερη», πρόσθεσε.

Pink Floyd υποστήριξε στη συνέχεια ότι η καλύτερη στρατηγική ήταν να «αναζητηθεί μία διαφορετική διαδρομή».

«Αν με τον όρο “υποστήριξη στην Ουκρανία” εννοείτε ότι η Δύση συνεχίζει να προμηθεύει όπλα στους στρατούς της κυβέρνησης του Κιέβου, φοβάμαι ότι μπορεί να κάνετε τραγικό λάθος», έγραψε ο Roger Waters.

«Το λάδι, με τη μορφή οπλισμού, σε μια μάχη με τη φωτιά, δεν απέδωσε ποτέ στο παρελθόν για τη συντόμευση ενός πολέμου, και δεν θα αποδώσει ούτε τώρα, ιδίως επειδή, σε αυτή την περίπτωση, το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων (α) ρίχνεται στη φωτιά από την Ουάσινγκτον, η οποία βρίσκεται σε σχετικά ασφαλή απόσταση από την πυρκαγιά, και (β) επειδή οι “ρίπτες καυσίμων” έχουν ήδη δηλώσει ότι ενδιαφέρονται να συνεχιστεί ο πόλεμος όσο το δυνατόν περισσότερο», ανέφερε.

Ο Βρετανός τραγουδιστής ανέφερε ότι οι «καλές προθέσεις που είχε εκφράσει προηγουμένως» ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μπορούσαν να προσφέρουν μία «διαφορετική έκβαση» για «ανθρώπους σαν εσάς και εμένα που πραγματικά θέλουν την ειρήνη στην Ουκρανία».

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%