Μουσικά Νέα

Ο Ozzy Osbourne κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Patient Number 9»

today9 Σεπτεμβρίου, 2022 5

Φόντο
share close

Στο 13ο προσωπικό άλμπουμ του Ozzy Osbourne συμμετέχει πλήθος καταξιωμένων μουσικών.

Ο Ozzy Osbourne κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του «Patient Number 9».

Με τον παγκοσμίως επιτυχημένο δίσκο «Ordinary Man» του 2020, που ηχογραφήθηκε σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, ο Ozzy Osbourne επανασυστήθηκε με τη βοήθεια ενός νέου παραγωγού και μίας all-star ομάδας μουσικών.

Ο Andrew Watt, ένας κιθαρίστας που δούλευε με τον Justin Bieber πριν μεταπηδήσει στον ρόλο του παραγωγού και συνεργαστεί με τον Elton John και τον Eddie Vedder, συγκέντρωσε μία ομάδα που περιλάμβανε καλλιτέχνες τόσο διαφορετικούς όσο ο Post Malone, ο Travis Scott και ο ντράμερ Chad Smith των Red Hot Chili Peppers.

Όλοι τους βοήθησαν τον Ozzy Osbourne να κάνει τον καλύτερο δίσκο του εδώ και δεκαετίες.

Ο Watt επέστρεψε με μια άλλη ομάδα πρώτης κατηγορίας για το 13ο προσωπικό άλμπουμ του πάλαι ποτέ τραγουδιστή των Black Sabbath, το «Patient Number 9», που αποτελεί έναν αντάξιο διάδοχο του «Ordinary Man».

Το «Pattient Number 9» περιέχει 13 τραγούδια στα οποία συμμετέχουν καταξιωμένοι μουσικοί όπως ο Jeff Beck, ο Eric Clapton, ο Mike McCready των Pearl Jam και ο Zakk Wylde, ο οποίος παίζει στα περισσότερα κομμάτια.

Ο Chad Smith των Red Hot Chili Peppers έπαιξε ντραμς στο άλμπουμ, ενώ εμφανίστηκε και ο εκλιπών Taylor Hawkins των Foo Fighters. Ο παλιός φίλος και μέλος των Metallica, Robert Trujillo, παίζει μπάσο στα περισσότερα τραγούδια, μαζί με τον Duff McKagan των Guns N’ Roses και τον Chris Chaney των Jane’s Addiction.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο συνιδρυτής και κιθαρίστας των Black Sabbath, Tony Iommi, κάνει μία εμφάνιση – έκπληξη σε ένα σόλο άλμπουμ του Ozzy.

Κατά τη διάρκεια του άλμπουμ, ο Osbourne ακούγεται γεμάτος ζωή, σε αντίθεση με τα προβλήματα υγείας που τον έχουν ταλαιπωρήσει τα τελευταία χρόνια. Και σε αντίθεση με το «Ordinary Man», το «Patient Number 9» είναι μία δουλειά όπου τα κομμάτια ενώνονται πιο εύκολα, πιθανότατα χάρη στην εξέλιξη της σχέσης μεταξύ του Watt και του Ozzy Osbourne.

O Ozzy Osbourne προβληματίζεται στο «Patient Number 9» για τη ζωή, τον θάνατο και τον χρόνο που του απομένει με εναλλαγές που είναι έντονα συγκινητικές.

Μπορείτε να καταλάβετε γιατί ο Osbourne ενδιαφέρεται να ξεγελάσει τον θάνατο ή να αναστηθεί από τον τάφο. Δεν είναι μόνο ότι ταλαιπωρείται από προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, μεταξύ αυτών και η νόσος του Πάρκινσον, έχει υποβληθεί και σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις για την καταπολέμηση του νευρικού πόνου μετά από μία πτώση στο σπίτι του.

Το «Patient Number 9» ακούγεται σαν ένας ελεγειακός αποχαιρετισμός, αλλά ο ίδιος ο Ozzy Osbourne δηλώνει με πίστη στο τραγούδι «Immortal» του άλμπουμ: «Δεν θα πεθάνω ποτέ, γιατί είμαι αθάνατος».

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%