Μουσικά Νέα

Ο Kanye West κατηγορεί την Adidas ότι δημιούργησε την Yeezy Day χωρίς την άδειά του

today4 Αυγούστου, 2022 2

Φόντο
share close

Ο Kanye West ισχυρίστηκε ότι δεν έχει εγκρίνει πολλές από τις πρόσφατες αποφάσεις της Adidas.

Ο Kanye West κατηγόρησε την Adidas ότι δημιούργησε την ετήσια Yeezy Day χωρίς την έγκρισή του.

Ο ράπερ συνεργάστηκε με τον γερμανικό κολοσσό αθλητικών ειδών για να λανσάρει τη σειρά Yeezy το 2015 και στις 2 Αυγούστου κάθε έτους, η εταιρεία γιορτάζει την Yeezy Day, επανακυκλοφορώντας μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της σειράς αθλητικών παπουτσιών.

Σε ένα ιδιωτικό μήνυμα που έστειλε μέσω του Instagram στο Complex την Τρίτη, ο Kanye West ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε την έγκρισή του για την ετήσια γιορτή, η οποία διανύει πλέον την τρίτη χρονιά της και πρόσθεσε ότι δεν έχει εγκρίνει πολλές από τις πρόσφατες αποφάσεις της Adidas.

«Η Adidas επινόησε την ιδέα της Yeezy Day χωρίς την έγκρισή μου», έγραψε στο μακροσκελές μήνυμά του.

«Στη συνέχεια πήγε και επανακυκλοφόρησε παλαιότερα μοντέλα χωρίς την έγκρισή μου. Διάλεξε χρώματα και τα ονόμασε χωρίς την έγκρισή μου. Πήγε και προσέλαβε ανθρώπους που δούλευαν για εμένα χωρίς την έγκρισή μου. Έκλεψε τους χρωματισμούς μου χωρίς την έγκρισή μου», συνέχισε.

«Έκλεψε τα στυλ και τις προσεγγίσεις μου σε υλικά και πήγε και προσέλαβε έναν γενικό διευθυντή για την Yeezy χωρίς την έγκρισή μου. Πήρε ταλέντα για το κομμάτι της παραγωγής και τα διασκόρπισε σε όλη την adidas originals χωρίς την έγκρισή μου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ye.

Kanye West - Fast Company Innovation Festival 2019

Τον Ιούνιο, ο Kanye West κατηγόρησε δημόσια την Adidas στο Instagram για «κραυγαλέα αντιγραφή» συγκρίνοντας τα νέα της slides Adilette 22 με τα δικά του slides Adidas Yeezy.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του περί αντιγραφής των slides, ο Kanye West πρόσθεσε στο μήνυμά του προς το Complex: «Όταν αρχικά ζήτησα από την adidas να φτιάξει περισσότερα slides Yeezy, ο γενικός διευθυντής μου είπε ψέματα κατάμουτρα και είπε ότι δεν είχαν τη δυνατότητα».

«Εν τω μεταξύ η Adidas αντέγραφε τα slides μου και έφτιαχνε τη δική της εκδοχή του slide Yeezy», τόνισε.

Ο Kanye West ισχυρίστηκε επίσης ότι τα στελέχη της Adidas «επιβράδυναν την παραγωγή» των υποδημάτων που δημιούργησε για την GAP μαζί με τον διευθυντή δημιουργικού της Balenciaga, Demna Gvasalia, αν και τα σχέδιά τους φαίνεται ότι δεν παραβίαζαν το συμβόλαιό του με την εταιρεία αθλητικών ειδών.

Οι εκπρόσωποι της Adidas δεν έχουν απαντήσει στους ισχυρισμούς του Kanye West. Το συμβόλαιό των δύο πλευρών ισχύει μέχρι το 2026.

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%