Μουσικά Νέα

Ο Brian Johnson των AC/DC κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία του

today10 Σεπτεμβρίου, 2022 8

Φόντο
share close

Το βιβλίο ακολουθεί τη ζωή και την καριέρα του Brian Johnson από τα πρώτα του βήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την αποχώρησή του και την επιστροφή του στους AC/DC.

Ο Brian Johnson των AC/DC θα κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του τον επόμενο μήνα.

Το βιβλίο, το οποίο φέρει τον τίτλο «The Lives of Brian» και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021, θα είναι «γεμάτο με εξωφρενικές ιστορίες» από τη ζωή του 74χρονου τραγουδιστή.

Ο Brian Johnson σχολίασε όταν ανακοίνωσε το βιβλίο: «Δεν ήμουν εγώ. Δεν το έκανα εγώ. Και δεν θα το ξανακάνω ποτέ. Πέρασε μερικές μεγάλες νύχτες και μερικές υπέροχες νύχτες, κακές ημέρες και πολλές καλές. Τώρα πήγα και έγραψα ένα καταραμένο βιβλίο γι’ όλα αυτά… Το “The Lives of Brian” κυκλοφορεί τον Οκτώβριο».

Το βιβλίο θα εκδοθεί από την Penguin Books και θα κυκλοφορήσει αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 13 Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσει η κυκλοφορία του στις ΗΠΑ στις 25 Οκτωβρίου.

Το «The Lives of Brian» ακολουθεί τη ζωή και την καριέρα του Brian Johnson από τα πρώτα του βήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως γιος ενός λοχία του βρετανικού στρατού και μίας Ιταλίδας μητέρας, μέχρι τα χρόνια του στο συγκρότημα Geordie και το δύσκολο έργο της αντικατάστασης του αείμνηστου Bon Scott στους AC/DC.

Ο Brian Johnson θα ασχοληθεί επίσης με τα σοβαρά προβλήματα ακοής που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από τους AC/DC το 2016.

The Lives of Brian

Το βιβλίο θα ξεκινά με την εποχή που ο Brian Johnson μεγάλωνε στο Ντάνστον της Βορειοανατολικής Αγγλίας, ενώ η πόλη αναδυόταν «από τη σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», πριν δει τον Little Richard να εμφανίζεται στο BBC, μία που στιγμή που τον ενέπνευσε όταν ήταν παιδί της χορωδίας και ναυτοπρόσκοπος να γίνει τραγουδιστής.

«Για πάνω από μία δεκαετία, ο Brian Johnson προσπάθησε να αφήσει το στίγμα του με μια σειρά από συγκροτήματα. Εμφανιζόταν συχνά στην τηλεόραση και περιόδευε στην Ευρώπη και στην Αυστραλία με τους Geordie, όμως η πραγματική επιτυχία του γλιστρούσε από το χέρι», αναφέρεται στη σύνοψη του βιβλίου.

«Ο Brian είχε μία οικογένεια να συντηρήσει και μία υποθήκη να πληρώσει, οπότε αναγκάστηκε να κάνει μία σειρά από δουλειές που τελικά κατέληξαν στη δική του επιχείρηση. Αλλά αν η μοίρα είχε τα σχέδια της για τον Brian… τότε η μοίρα δεν είχε καμία τύχη», σημειώνεται.

«Ξαφνικά, τον κάλεσαν στο Λονδίνο για μία οντισιόν για ένα από τα καλύτερα ανερχόμενα ονόματα του κόσμου. Οι AC/DC ήταν ένα συγκρότημα σε κρίση μετά τον τραγικό θάνατο του τραγουδιστή τους, Bon Scott, αλλά με τον Brian μαζί τους θα ηχογραφούσαν το αριστούργημά τους: το “Back In Black”», συνεχίζει η περιγραφή.

Μετά από μία λαμπρή πορεία, ο Brian Johnson αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τους AC/DC το 2016, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε απώλεια ακοής, αλλά επέστρεψε τέσσερα χρόνια αργότερα στο συγκρότημα με το άλμπουμ «Power Up» (2020).

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%