Μουσικά Νέα

Οι Pearl Jam τίμησαν τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στη συναυλία τους στη Νέα Υόρκη

today12 Σεπτεμβρίου, 2022 17

Φόντο
share close

«Είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε σε αυτή τη σημαντική ημερομηνία μαζί σας», είπε ο Eddie Vedder των Pearl Jam στο κοινό.

Οι Pearl Jam τίμησαν τα θύματα της τραγωδίας της 11ης Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης το βράδυ της Κυριακής.

Η περιοδεία «Gigaton» των Pearl Jam επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη στην 21η επέτειο της τραγωδίας.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Eddie Vedder, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αποτίσει φόρο τιμής στους θεατές που βρίσκονταν μεταξύ των ομάδων της άμεσης βοήθειας οι οποίες έσπευσαν πρώτες στο σημείο της τραγωδίας της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Eddie Vedder διηγήθηκε την ιστορία ενός άνδρα ονόματι Mike, ο οποίος του είπε ότι φεύγει από τη Νέα Υόρκη κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου λόγω των τραυματικών αναμνήσεων από την τραγωδία, αλλά ότι φέτος «σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα» να είναι μαζί με τους Pearl Jam».

Ο 57χρονος τραγουδιστής του συγκροτήματος, που δημιουργήθηκε στο Σιάτλ, σημείωσε στη συνέχεια ότι η 11η Σεπτεμβρίου έφερε μεγαλύτερη ενότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Υπήρξε μια εποχή που υποστηρίζαμε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το κομμάτι που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Ας θυμόμαστε αυτά τα μαθήματα όπως την αλληλεγγύη μας για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κρατήσουμε αυτή τη χώρα όρθια», ανέφερε.

Αργότερα κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο Eddie Vedder είπε: «Αυτή είναι η 37η φορά που αυτό το συγκρότημα εμφανίζεται στη Νέα Υόρκη. Νομίζω ότι έχουμε εμφανιστεί μόνο στο Σιάτλ 50 φορές. Το θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι ούτε τις μισές από αυτές τις συναυλίες στο Σιάτλ. Απλά δεν τις θυμάμαι. Αλλά νιώθω ότι θυμόμαστε κάθε συναυλία στο Μανχάταν».

«Αυτή η συναυλία έχει την ευκαιρία να είναι η πιο αξιομνημόνευτη από όλες. Είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε σε αυτή τη σημαντική ημερομηνία μαζί σας», τόνισε.

Οι Pearl Jam ολοκλήρωσαν τη συναυλία με μία εκτέλεση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, «Η Αστερόεσσα Σημαία», στην ηλεκτρική κιθάρα του Mike McCready, ενώ στο κατάμεστο Madison Square Garden επικρατούσε απόλυτη σιωπή.

Το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, οι Pearl Jam έδωσαν μια ειδική συναυλία, που ετοιμαζόταν εδώ και σχεδόν δυόμισι χρόνια, στο θρυλικό Apollo Theater στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης για 1.500 τυχερούς θαυμαστές τους.

Η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι των Pearl Jam στο SiriusXM στο πλαίσιο της σειράς «Small Stage» του δικτύου και ήταν ανοιχτή μόνο για συνδρομητές, τους νικητές σχετικών διαγωνισμού και τους συνήθεις VIPs.

«Θα το παραδεχτώ, τρέμω λίγο. Αισθάνομαι ενέργεια. Είναι μεγάλη τιμή να εμφανίζεσαι σε αυτόν τον χώρο», είπε ο Eddie Vedder στην αρχή της βραδιάς.

Επίσης χαιρέτισε τους παλαιότερους καλλιτέχνες που έχουν εμφανιστεί στο Apollo, όπως η Bessie Smith και ο Ray Charles, ο οποίος, όπως είπε, κάποτε του έκανε κομπλιμέντο για τη μοϊκάνα του τη δεκαετία του ’80.

Ο Eddie Vedder αναφέρθηκε και στους Red Hot Chili Peppers, οι οποίοι θα εμφανιστούν στον ίδιο χώρο στο πλαίσιο «Small Stage» στις 13 Σεπτεμβρίου και αστειεύτηκε: «30 χρόνια μετά και ακόμα τους ανοίγουμε τις συναυλίες».

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%