Μουσικά Νέα

Οι Bauhaus ακυρώνουν την περιοδεία τους – Ο Peter Murphy μπαίνει σε κέντρο αποκατάστασης

today1 Σεπτεμβρίου, 2022 8

Φόντο
share close

Οι Bauhaus επρόκειτο να συνεχίσουν την περιοδεία τους στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Οι Bauhaus ακύρωσαν το υπόλοιπο της περιοδείας τους στη Βόρεια Αμερική, ώστε ο 65χρονος τραγουδιστής τους Peter Murphy να μπει σε κέντρο αποκατάστασης για να «φροντίσει την υγεία και την ευεξία του».

Το συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Νορθάμπτον της Αγγλίας το 1978 έχει επανενωθεί αρκετές φορές μετά τη διάλυσή του το 1983, με πιο πρόσφατη το 2019, μετά από 13 χρόνια ανάπαυλας, για τρεις παραστάσεις στο Hollywood Palladium.

Μετά από ένα διάλειμμα λόγω της πανδημίας, οι Bauhaus επέστρεψαν στις συναυλίες στα τέλη του 2021 για να δώσουν μία σειρά από συναυλίες στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ τον Μάιο και στην Ευρώπη τον Ιούνιο και τον Αύγουστο. Η πιο πρόσφατη συναυλία τους ήταν στην Πορτογαλία στις 27 Αυγούστου.

Επεισοδιακή ήταν η συναυλία των Bauhaus στην Αθήνα στο πλαίσιο του «Release Athens», στις 8 Ιουνίου, όπου ο Peter Murphy, μετά από πολλές παρατηρήσεις προς τον ηχολήπτη, αποχώρησε έξαλλος από τη σκηνή πολύ πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα λόγω του κακού ήχου.

Μετά από λίγο, οι Bauhaus επέστρεψαν αλλά για ένα encore και όχι για να συνεχίσουν τη συναυλία. Έτσι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Peter Murphy, πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε από τη σκηνή, φωνάζοντας στον ηχολήπτη: «Αυτό είναι δικό σου λάθος».

Είχε προηγηθεί η εμφάνιση των Deus και των Jesus And The Mary Chain, με επίσης κακό ήχο, όπως επεσήμαναν πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φυσικά, μετά από πολλές αντιδράσεις, ο ηχολήπτης του συγκροτήματος, Chris Rolley, εξήγησε σε κείμενο που ανάρτησε στο Facebook ότι «τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας, με βάση την εμπειρία του, ήταν αναπάντεχα», επιρρίπτοντας ευθύνες στους διοργανωτές.

Οι Bauhaus επρόκειτο να επιστρέψουν στη Βόρεια Αμερική για ένα φθινοπωρινό σκέλος εμφανίσεων που θα ξεκινούσε στις 6 Σεπτεμβρίου από το Τορόντο.

Στην ανάρτηση με την οποία ανακοινώθηκε η ακύρωση της περιοδείας των Bauhaus δεν διευκρινίζεται αν οι συναυλίες θα προγραμματιστούν σε νέες ημερομηνίες.

Τον Μάρτιο, οι Bauhaus κυκλοφόρησαν το πρώτο νέο τραγούδι τους μετά από 14 χρόνια, το ονειρικό «Drink The New Wine», το οποίο το ηχογράφησαν κατά τη διάρκεια του lockdown, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «exquisite corpse».

Ήταν η πρώτη νέα μουσική από το συγκρότημα μετά το άλμπουμ «Go Away White» του 2008. Οι Bauhaus διαλύθηκαν ξανά μετά την κυκλοφορία του «Go Away White», πριν πραγματοποιήσουν περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ.

Τον Αύγουστο του 2019, ο Peter Murphy υπέστη καρδιακή προσβολή και ακύρωσε τις σόλο εμφανίσεις του στο «Le Poisson Rouge» της Νέας Υόρκης.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%