Μουσικά Νέα

Οι 5 Seconds of Summer κυκλοφορούν το νέο άλμπουμ «5SOS5»

today26 Σεπτεμβρίου, 2022 22

Φόντο
share close

Το νέο άλμπουμ των 5 Seconds of Summer.

Οι 5 Seconds of Summer κυκλοφορούν το πέμπτο άλμπουμ τους, «5SOS5», με το οποίο ανεβαίνουν στο επόμενο επίπεδο μουσικά.

Το άλμπουμ περιέχει 19 τραγούδια που αναδεικνύουν τις πολύπλευρες καλλιτεχνικές ικανότητες και την ανάπτυξη των 5 Seconds of Summer κατά τη διάρκεια των 10 ετών της καριέρας τους και συνδυάζει τον δυναμικό pop-punk ήχο τους με στοχαστικούς και προσωπικούς στίχους.

Το μεγαλύτερο μέρος του νέου άλμπουμ «5SOS5» έχει γραφτεί από το συγκρότημα, με τον Michael Clifford να ηγείται της παραγωγής.

Ο Calum Hood λέει για άλμπουμ: «Το “5SOS5” ήταν η πιο ικανοποιητική εμπειρία. Έχοντας γεννηθεί στην έρημο του Joshua Tree, ο πυρήνας του άλμπουμ προήλθε από τη δυνατότητα που είχαμε να ηρεμήσουμε το μυαλό και να επιτρέψουμε στην ψυχή του συγκροτήματος να μιλήσει. Είναι ένα πράγμα ζωντανό, που αναπνέει και αποτελείται από τα πιο όμορφα φωτεινά και σκοτεινά κομμάτια των εαυτών μας. Το “5SOS5” είναι η πιο αληθινή απεικόνιση των 5 Seconds of Summer».

Για τον εορτασμό της κυκλοφορίας του «5SOS5», οι 5 Seconds of Summer πραγματοποίησαν μία ξεχωριστή συναυλία από το παγκοσμίου φήμης Royal Albert Hall του Λονδίνου με τίτλο «The Feeling of Falling Upwards» που μεταδόθηκε μέσω livestream παγκοσμίως.

Οι 5 Seconds of Summer παρουσίασα ένα πρόγραμμα με ανανεωμένες εκδοχές τραγουδιών από τα έντεκα χρόνια της δισκογραφίας τους, καθώς και ολοκαίνουργια τραγούδια από το νέο άλμπουμ τους, με τη συνοδεία ορχήστρας και χορωδίας. Δείτε τη ζωντανή εκτέλεση του single «Bad Omens» παρακάτω.

Το άλμπουμ «5SOS5» περιλαμβάνει το ολοκαίνουργιο single «Bad Omens» καθώς και τα τραγούδια «Blender», «Take My Hand» και «Me, Myself & I», τα οποία έχουν ήδη κυκλοφορήσει, δίνοντας στους θαυμαστές μια πρόγευση όσων μπορούσαν να περιμένουν από το άλμπουμ.

Το Vulture συμπεριέλαβε το «5SOS5» στη λίστα του με τα πιο πολυαναμενόμενα άλμπουμ του φθινοπώρου και έγραψε: «Τα πρώτα singles “Complete Mess” και “Me Myself & I” υπόσχονται ακόμα περισσότερο από τον χαρακτηριστικό power-pop ήχο του συγκροτήματος, προσθέτοντας παράλληλα λίγο synth-pop άρωμα».

Το «5SOS5» περιλαμβάνει επίσης το smash hit «Complete Mess» των 5 Seconds of Summer, το οποίο κατέκτησε τα ερτζιανά.

Το Rolling Stone της Αυστραλία έγραψε για το τραγούδι ότι «αναδεικνύει τον εξελιγμένο ήχο του συγκροτήματος (….) και μία νέα εκδοχή των 5 Seconds of Summer, αλλά όχι μία που απέχει τόσο πολύ από αυτό που τους έκανε είδωλα αρχικά».

Το «5SOS5» είναι το πρώτο άλμπουμ των 5 Seconds of Summer που κυκλοφορεί ανεξάρτητα μέσω της BMG.

Βρείτε επίσης το άλμπουμ στο YouTube:

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%