Επικαιρότητα

Μαλαματίνα: Επεισόδια και χρήση χημικών – Σύγκρουση εργαζομένων με ΜΑΤ

today31 Αυγούστου, 2022 5

Φόντο
share close

Επεισόδια προκλήθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όταν εργαζόμενοι και εργατικά συνδικάτα συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ. Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο από την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν αρκετοί εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την Κυβερνητική επίθεση με ΜΑΤ, βία και χημικά ενάντια στην απεργία των εργατών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στην Θεσσαλονίκη.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα σήμερα το πρωί καθώς από τα χαράματα λειτουργεί ως προσωπικός «μπράβος» της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους. Έργο που έχουμε ξαναδεί στην ΚΟΣΚΟ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ως Εδώ!

ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!

Οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούμε να μας φορέσουν νέες αλυσίδες Κυβέρνηση, Χατζηδάκης, Σκρέκας, Εργοδοσία!».

Στο σημείο βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Σ. Φάμελλος) και του ΚΚΕ (Λ. Στολτίδης) που παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις.. Ο κ. Φάμελλος Σωκράτης έκανε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Fb για την επέμβαση των ΜΑΤ, όπου καταγγέλει τον τραυματισμό εργαζομένων έξω από το εργοιστάσιο. « Ο αυταρχισμός Μητσοτάκη σε όλο του το μεγαλείο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βουλευτής.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%