Επικαιρότητα

Λαμία: Πέθανε 50χρονος ασθενής από ανακοπή – Δεν λειτουργούσε ο απινιδωτής

today7 Οκτωβρίου, 2022 9

Φόντο
share close

Ένας άνδρας 50 ετών πέθανε από ανακοπή στο Νοσοκομείο Λαμίας. Λίγο νωρίτερα είχε χρειαστεί απινιδωτή που όμως φέρεται να μην λειτουργούσε.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr ο άνδρας νοσηλευόταν για πολλές ημέρες στην Καρδιολογική Κλινική με σοβαρή μυοκαρδιοπάθεια ενώ χρειάστηκε να διασωληνωθεί το βράδυ της Τετάρτης παρουσιάζοντας δύσπνοια. Είχε δε και πυρετό.

Ο ασθενής οδηγήθηκε για αξονική τομογραφία με συνοδεία γιατρού της ΜΕΘ, προς διερεύνηση των αιτιών της λοίμωξης, όμως παρουσίασε αρρυθμία.

Η γιατρός ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ και ζήτησε τον απινιδωτή που βρίσκεται στον όροφο, ενημερώθηκε όμως από τον υπεύθυνο του Τμήματος ότι δεν δουλεύει έτσι μετέβη στο κοντινότερο Τμήμα που είναι το ΤΕΠ στο ισόγειο, όπου μαζί με Καρδιολόγο έκαναν για περισσότερα από 20 λεπτά διαδοχικά πολλές προσπάθειες για ανάνηψη όμως ο άτυχος άνδρας κατέληξε.

Σύμφωνα πάντα με το lamiareport.gr σε μεταγενέστερο έλεγχο διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος απινιδωτής λειτουργούσε. Για την ακρίβεια, από το Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, δόθηκε άμεσα προφορική εντολή στο τεχνικό τμήμα, για έλεγχο του φερόμενου ως χαλασμένου απινιδωτή. Διαπιστώθηκε ότι ο απινιδωτής λειτουργεί μια χαρά!

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%