Επικαιρότητα

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα επιτρέψει καμία έκπτωση στην ποιότητα μέσα στα σχολεία

today12 Σεπτεμβρίου, 2022 10

Φόντο
share close

Το δικό του μήνυμα με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος έδωσε το παρών στο χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στο 18ο και 8ο ΓΕΛ της πόλης του το πρωί της Δευτέρας (12/9).

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα επιτρέψει καμία έκπτωση στην ποιότητα μέσα στα σχολεία, παρά το γεγονός ότι η χρονιά που ξεκινά προμηνύεται δύσκολη ως προς τα ενεργειακά κόστη» επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τη Δευτέρα (12/9) ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μαζί με τον γενικό γραμματέα του Δήμου Νίκο Λιακόπουλο, βρέθηκε στο 18ο και εν συνεχεία στο 8ο ΓΕΛ για τον καθιερωμένο αγιασμό, ευχόμενος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να έχουν μια καλή, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά.

Απευθυνόμενος ειδικά προς τους μαθητές, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τούς ζήτησε να είναι κοντά ο ένας στον άλλον.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με αισιοδοξία, με λιγότερα προβλήματα και με περισσότερη ελευθερία, αφού καταργήθηκαν οι μάσκες.

Ακόμη αναφέρθηκε σε σειρά παρεμβάσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη αποκτά το πρώτο ενεργειακό σχολείο. Πρόκειται για το σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους, όπου ολοκληρώνονται παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και χρήσης της γεωθερμίας.

Κεντρική θέση στα έργα που εξελίχθηκαν στον τομέα της σχολικής στέγης καταλαμβάνουν μεταξύ άλλων η πλήρης αναμόρφωση σχολικών αυλών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, χώρους άθλησης και πράσινο όπως και η αναβάθμιση των 16 παιδικών χαρών που βρίσκονται σε προαύλια νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%